Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe. Ce au discutat

Președintele Klaus Iohannis, a primit-o miercuri pe Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta a efectuat-o la București, la invitația omologului român. 

Discuțiile cu ministrul austriac au vizat consolidarea și diversificarea cooperării bilaterale, la toate nivelurile, în perspectiva exercitării succesive de către Austria și România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și cooperarea în plan regional, european și internațional, potrivit Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a salutat dialogul politic substanțial avut cu Președintele Austriei, Van der Bellen, la Ruse, în luna mai, alături de omologul bulgar, și și-a exprimat deschiderea pentru continuarea acestui format pe timpul Președinției austrice a Consiliului Uniunii Europene. Totodată, Președintele României și-a exprimat speranța că desfăşurarea la București a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, în perioada 17-18 septembrie 2018, va reprezenta o nouă oportunitate pentru a-l întâlni pe omologul austriac.

Cei doi interlocutori au salutat cooperarea economică foarte solidă dintre cele două țări, subliniind importanța asigurării unui mediu economic predictibil, care să favorizeze construirea de noi legături de afaceri.

Președintele României și Ministrul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe au apreciat buna cooperare în ceea ce privește coordonarea mandatelor succesive la Preşedinţia Consiliului UE şi au exprimat interesul pentru îndeplinirea obiectivului comun de avansare a agendei europene, în sensul promovării unei Europe unite, fără diviziuni, centrată pe obținerea de rezultate concrete, în interesul cetăţenilor. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat nevoia de creștere a relevanței Uniunii Europene ca actor global.

Cei doi înalți oficiali au exprimat susținere pentru continuarea procesului de extindere a Uniunii în Europa de Sud-Est, cu acele state care îndeplinesc criteriile de aderare, pe baza principiului meritelor proprii, fiind discutată coordonarea eforturilor pe timpul celor două Președinții ale Consiliului Uniunii Europene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis despre candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO - „Nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați“

21 Mar 2024 390

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 426

Președintele Iohannis a promulgat Legea „2 Mai“ – Traficul de droguri de mare risc, pedepsit cu închisoare cu executare

21 Mar 2024 505

CCR permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere

20 Mar 2024 413

Decretul semnat de Klaus Iohannis Anul 2025 va fi „Anul Centenar al Patriarhiei Române”

19 Mar 2024 422

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 1635

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 447

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 680

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 732

Klaus Iohannis - „„Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de Președinte“ (VIDEO)

12 Mar 2024 398

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 392

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 426

Modificarea Legii Concurenței, reexaminată la cererea președintelui Iohannis

11 Mar 2024 833

Legea care interzice vânzarea de energizante către minori, promulgată

11 Mar 2024 539

Iohannis- „Salut reuşita României în procesul privind Roşia Montană”

09 Mar 2024 466