Stiri calde

Klaus Iohannis l-a primit pe ministrului afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 27 august a.c., pe Heiko Maas, ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, cu prilejul vizitei pe care acesta a efectuat-o la București.

Discuțiile au vizat consolidarea cooperării bilaterale dintre cele două țări, precum și agenda regională, europeană și internațională, transmite Administraţia Prezidenţială.

Președintele României a evidențiat nivelul foarte bun al relației bilaterale, subliniind că aceasta este una specială, cu caracter strategic și extrem de importantă pentru țara noastră.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat natura echilibrată a comerțului dintre cele două țări și faptul că Germania este cel mai important partener comercial al României și al treilea investitor în economia românească.

Președintele României a menționat faptul că buna cooperare economică dintre cele două țări este sprijinită și de minoritatea germană din România, precum și de comunitatea românească tot mai numeroasă de pe teritoriul Germaniei, ambele constituind o veritabilă punte între cele două ţări.

Președintele Klaus Iohannis a salutat cooperarea foarte bună cu Germania în domeniul afacerilor europene şi a salutat disponibilitatea acestui stat de a sprijini îndeplinirea obiectivului general de avansare a agendei europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene. În context, Președintele României a apreciat că Summitul de la Sibiu din mai 2019 va fi o ocazie bună de a evalua propunerile, ideile și așteptările statelor membre și ale cetățenilor cu privire la viitorul Uniunii.

Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia Germaniei de a se implica în Inițiativa celor Trei Mări și de a participa la Summitul de la București, din 17-18 septembrie a.c., în calitate de stat partener. În context, Președintele României a apreciat că atât Germania, cât și Inițiativa în sine au de câștigat din această colaborare. Implicarea Germaniei va consolida capacitatea Inițiativei de a-și atinge obiectivul de impulsionare a creșterii interconectării și dezvoltării economice în regiune, în beneficiul întregii Uniuni Europene, precum și al companiilor germane interesate să își extindă operațiunile în Europa Centrală și de Est.

La rândul său, ministrul de externe german a salutat calitatea parteneriatului româno-german şi a exprimat susţinerea pentru politica pro-europeană, deschisă, a Preşedintelui României. Totodată, ministrul  Heiko Maas a subliniat disponibilitatea deplină a Germaniei de a sprijini Preşedinţia română a Consiliului UE din primul semestru al anului viitor. Nu în ultimul rând, ministrul german a reiterat interesul țării sale de a se implica în susţinerea Iniţiativei celor Trei Mări, precum şi de a participa la Summitul de la Bucureşti al Iniţiativei, găzduit de Preşedintele României.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a solicitat CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

18 May 2019 420

Președintele Klaus Iohannis a amânat evenimentul „Anul omagierii victimelor comunismului”

17 May 2019 248

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019

15 Mar 2019 463

Administraţia Prezidenţială, mişcare de ultim moment Decretul prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, suspendat

11 Mar 2019 3900

General-locotenent cu trei stele Adrian Tonea a fost trecut în rezervă. Decizia semnată de președintele Iohannis

28 Jan 2019 649

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. De ce a luat această decizie

23 Nov 2018 551

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Legii privind CSM

04 Oct 2018 652

Klaus Iohannis o invită pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni

05 Sep 2018 509

Administrația Prezidențială Precizări cu privire la numirea colonelului Gheorghe-Sebastian Cucoș în funcția de inspector general al Jandarmeriei

14 Aug 2018 755

Laura Codruţa Kovesi a promis şi s-a ţinut de cuvânt. A postat Raportul privind activitatea sa la DNA din mai 2013 până în iulie 2018 (document)

10 Jul 2018 2005

Preşedintele Klaus Iohannis propune nominalizarea lui Gabriel Vlase pentru funcţia de şef al SIE

14 Jun 2018 822

Cererea procurorului general Augustin Lazăr de efectuare a urmăririi penale, în dosarul Revoluţiei a ajuns la Administrația Prezidențială

02 Apr 2018 604

Klaus Iohannis va participa miercuri la prezentarea Raportului de activitate al DNA pe anul 2017

27 Feb 2018 588

Administrația Prezidențială, precizări importante privind Raportul întocmit de Tudorel Toader

22 Feb 2018 533

Administraţia Prezidenţială. Precizare privind avizarea de către CSAT a proiectelor de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale

27 Jan 2017 861