Klaus Iohannis l-a primit pe ministrului afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 27 august a.c., pe Heiko Maas, ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, cu prilejul vizitei pe care acesta a efectuat-o la București.

Discuțiile au vizat consolidarea cooperării bilaterale dintre cele două țări, precum și agenda regională, europeană și internațională, transmite Administraţia Prezidenţială.

Președintele României a evidențiat nivelul foarte bun al relației bilaterale, subliniind că aceasta este una specială, cu caracter strategic și extrem de importantă pentru țara noastră.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat natura echilibrată a comerțului dintre cele două țări și faptul că Germania este cel mai important partener comercial al României și al treilea investitor în economia românească.

Președintele României a menționat faptul că buna cooperare economică dintre cele două țări este sprijinită și de minoritatea germană din România, precum și de comunitatea românească tot mai numeroasă de pe teritoriul Germaniei, ambele constituind o veritabilă punte între cele două ţări.

Președintele Klaus Iohannis a salutat cooperarea foarte bună cu Germania în domeniul afacerilor europene şi a salutat disponibilitatea acestui stat de a sprijini îndeplinirea obiectivului general de avansare a agendei europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene. În context, Președintele României a apreciat că Summitul de la Sibiu din mai 2019 va fi o ocazie bună de a evalua propunerile, ideile și așteptările statelor membre și ale cetățenilor cu privire la viitorul Uniunii.

Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia Germaniei de a se implica în Inițiativa celor Trei Mări și de a participa la Summitul de la București, din 17-18 septembrie a.c., în calitate de stat partener. În context, Președintele României a apreciat că atât Germania, cât și Inițiativa în sine au de câștigat din această colaborare. Implicarea Germaniei va consolida capacitatea Inițiativei de a-și atinge obiectivul de impulsionare a creșterii interconectării și dezvoltării economice în regiune, în beneficiul întregii Uniuni Europene, precum și al companiilor germane interesate să își extindă operațiunile în Europa Centrală și de Est.

La rândul său, ministrul de externe german a salutat calitatea parteneriatului româno-german şi a exprimat susţinerea pentru politica pro-europeană, deschisă, a Preşedintelui României. Totodată, ministrul  Heiko Maas a subliniat disponibilitatea deplină a Germaniei de a sprijini Preşedinţia română a Consiliului UE din primul semestru al anului viitor. Nu în ultimul rând, ministrul german a reiterat interesul țării sale de a se implica în susţinerea Iniţiativei celor Trei Mări, precum şi de a participa la Summitul de la Bucureşti al Iniţiativei, găzduit de Preşedintele României.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful jandarmilor din Constanța, trecut în rezervă. Decretul, semnat de Klaus Iohannis

16 Apr 2024 11315

Ședință CSAT. Pe ordinea de zi, situația de securitate în regiunea Mării Negre

21 Feb 2024 473

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România

23 Jan 2024 591

Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Unității Germane

02 Oct 2023 924

LIVE VIDEO Cancelarul german Olaf Scholz și Maia Sandu vin în România. Vor fi primiți de Iohannis la Cotroceni

03 Apr 2023 1306

Iluminatul interior și exterior al Palatului Cotroceni, întrerupt pentru a marca Ora Pământului

25 Mar 2023 1077

Cunoscuți judecători din Constanța ies la pensie! Despre cine este vorba

30 Dec 2022 2733

Legea de modificare a OUG privind circulaţia pe drumurile publice, promulgată de președintele Klaus Iohannis

07 Dec 2022 1131

Schimbările climatice au impact major asupra resurselor de apă. Cum ne putem adapta? Anunțul Apele Române

26 Sep 2022 1075

Distincție oferită de președintele României consulului onorific al României în Republica Islanda

11 Aug 2022 1010

Academia Navală se modernizează! Cumpără mobilier de la firma care a livrat și pentru Administrația Prezidențială

01 Aug 2022 1174

Legea privind protecția avertizorilor în interes public trimisă de preşedintele României Parlamentului pentru reexaminare

28 Jul 2022 985

Klaus Iohannis va fi prezent la prezentarea bilanţului SRI, pentru anul 2021

22 Jun 2022 910

Magistrați eliberați din funcție de președintele Klaus Iohannis

26 Apr 2022 1473

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Ordonanță de urgență, respinsă

08 Apr 2022 1331