Klaus Iohannis - „Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. Remanierea va fi analizată după Ziua Națională”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri în această săptămână, iar noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională, potrivit Agerpres.

"Am primit astăzi (joi - n.r.), la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. (...). Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, nu o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. (...) Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. De asta se ocupă PSD, să schimbe miniştri. Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? Este ceva ce nu s-a mai întâmplat, nu s-a mai auzit şi în acest fel nu se poate continua. Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. (...) În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea, în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Până atunci, pot să vă spun că în această zonă nu se va întâmpla nimic", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a motivat de ce a ales să facă anunţul după 1 Decembrie.

"Şi sărbătorile naţionale trebuie respectate aşa cum se cuvine. Nu cred că românii au nevoie de acest circ de remanieri acum, înainte de Sărbătoarea Naţională. Haideţi să serbăm Centenarul aşa cum se cuvine, după care putem să revenim la circul de zi cu zi", a spus Iohannis.

Potrivit şefului statului, Guvernul este complet şi "nu are decât să lucreze".

"Nu ştiu ce conflict vor dumnealor (PSD - n.r.) să invoce, dar eu i-aş invita, în loc să continue acest carusel, să mai muncească un pic în Guvern şi pe urmă mai vedem. Cred că este rezonabil să aşteptăm să mai şi guverneze un pic, nu numai să schimbe toată ziua, bună ziua miniştri dintr-o parte în alta", a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă va lua act de demisia lui Lucian Şova de la Transporturi, el a răspuns că până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic şi că aceste lucruri vor fi discutate după această dată.

Iohannis a subliniat că prin refuzul de a semna remanierea şi de a lua act de demisia lui Şova nu va bloca activitatea Guvernului.

"Nu va exista aşa ceva. Pot să vă asigur că nimic din ce fac eu nu pune în dificultate Guvernul. Ştiu că unii speculează că aş bloca activitatea Guvernului. Nici vorbă! Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. După 1 Decembrie, vom discuta. (...) Din punctul meu de vedere, am voie să fac orice în cadrul constituţional", a adăugat preşedintele.

Funcţia de ministru, a arătat Klaus Iohannis, nu este "un post de paznic la o cooperativă": "Ministrul stă în funcţiune şi munceşte în folosul ţării până se publică decretul de eliberare din funcţie".


Şeful statului a mai afirmat că "nu a avut nici întâlniri, nici înţelegeri şi nici nu o să aibă" cu Paul Stănescu, propus pentru revocare din funcţia de ministru al Dezvoltării.

Preşedintele Iohannis a reiterat că guvernarea PSD-ALDE este una slabă.

"Aceste lucruri - evaluarea activităţii miniştrilor - se fac în Guvern şi în partide. Nu cred că vă aşteptaţi de la mine - care am spus numai departe de acum câteva zile că acest Guvern, această guvernare este un accident al democraţiei - să mă apuc acum să fac evaluări ale miniştrilor. Eu evaluez toate guvernările pesedist-aldiste de la alegeri, din decembrie 2016, până acum ca şi guvernări foarte slabe. Dar să mă apuc să evaluez miniştri, nu cred că vă aşteptaţi de la mine", a arătat el.

Sursă: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 591

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 394

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 640

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 675

Klaus Iohannis - „„Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de Președinte“ (VIDEO)

12 Mar 2024 365

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 355

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 400

Modificarea Legii Concurenței, reexaminată la cererea președintelui Iohannis

11 Mar 2024 595

Legea care interzice vânzarea de energizante către minori, promulgată

11 Mar 2024 512

Iohannis- „Salut reuşita României în procesul privind Roşia Montană”

09 Mar 2024 443

Întrevedere Iohannis-Nehammer la Cotroceni Discuții despre aderarea deplină a României la Schengen

07 Mar 2024 394

Legea „2 Mai”, adoptată de Camera Deputaților. Ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

05 Mar 2024 581

LISTĂ Mai mulți procurori, numiți judecători! Printre ei, Vengherschi Augustina Liliana, de la Parchetul Judecătoriei Mangalia

05 Mar 2024 603

Surse Klaus Iohannis are șanse la șefia Consiliului European. Răspunsul venit de la Bruxelles

02 Mar 2024 635

MAENoi propuneri de numiri pentru poziția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României

29 Feb 2024 440