Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că românii din afara granițelor au avut forța și priceperea să dovedească prin vot că țara noastră are o mare șansă, arătând că aceasta „este o dovadă grăitoare despre cum o națiune își regăsește fiii”, relatează Agerpres.

„Pentru acest exemplu fascinant de solidaritate, eu și românii de acasă le mulțumim și le suntem profund recunoscători. Acesta nu este doar un capitol din istoria noastră recentă, ci este o dovadă grăitoare despre cum o națiune își regăsește fiii, moment prin care trec, la un moment dat, toate națiunile mari. În definitiv, lecția pe care am învățat-o a fost că nu există loc oricât de îndepărtat în această lume unde oamenii să nu-și dorească o Românie a lucrului bine făcut. După ani de dezamăgiri și nereușite, le spun astăzi românilor de pretutindeni că vom clădi împreună acel loc în care ne vom bucura să trăim, nu din care vom fi tentați să plecăm”, a afirmat astăzi Iohannis în mesaj, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis „Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment special, în care simțim că suntem mai aproape unii de alții“

28 May 2023 878

Iohannis Întreaga lume a remarcat generozitatea şi ospitalitatea românilor

29 May 2022 1385

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

30 May 2021 1295