Stiri calde

Klaus Iohannis va participa la Summitul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles


Klaus Iohannis, va participa, în perioada 11-12 iulie, la Summitul Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Programul va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, precum și o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei și Ucrainei, precizează Administrația Prezidențială.

Pe agenda Summitului NATO se vor regăsi teme extrem de importante. Astfel, va fi abordat procesul de adaptare a Alianței la realitățile mediului actual de securitate, context în care se vor stabili direcțiile principale de acțiune pentru perioada următoare. Totodată, va avea loc un schimb de vederi privind stadiul implementării măsurilor strategice decise la Summiturile Aliate anterioare din Țara Galilor, din 2014, și de la Varșovia, din 2016.

Se creează, așadar, cadrul pentru dezbaterea modalităților de întărire a posturii NATO de apărare și descurajare, de sporire a capacității Alianței de proiectare a stabilității în vecinătatea sa, precum și a perspectivelor de consolidare a cooperării NATO cu Uniunea Europeană, de o manieră complementară.

Reuniunea comună a Consiliului Nord-Atlantic dedicată securității la Marea Neagră, cu participarea Georgiei si Ucrainei, va oferi un prilej pentru discuții aplicate privind evoluțiile situației de securitate din regiune, precum și de reafirmare a sprijinului NATO pentru cei doi parteneri.

De asemenea, vor fi supuse atenției șefilor de stat și de guvern adaptarea structurii de comandă a NATO la noul mediu de securitate, dezvoltarea capacității de reacție a forțelor aliate și facilitarea mobilității acestora în Europa.

Combaterea terorismului și sprijinul pentru partenerii sudici va reprezenta, la rândul său, un subiect important pe agenda Summitului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa PSD Constanţa, în campanie electorală prin cartierele oraşului (galerie foto)

15 May 2019 4374

Bruxelles Klaus Iohannis, întâlnire cu reprezentanții statelor din cadrul Parteneriatului Estic

13 May 2019 267

UPDATE Sibiul, gazda Sumitului UE. Decizii care vor schimba soarta Uniunii Europene

09 May 2019 432

Carmen Avram (PSD) - „Egalitatea de şanse între fermierul român şi cel străin este prioritatea mea şi a echipei PSD la Bruxelles“

09 May 2019 431

Ședință la Guvernul României, programată miercuri. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

07 May 2019 299

Misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni - Mihail Kogălniceanu - Bruxelles, cu o aeronavă a M.Ap.N.

07 May 2019 727

Nicu Ştefănuţă, candidat al Alianţei 2020 USR PLUS, vine duminică la Constanţa

04 May 2019 397

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 1583

Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL - „În Constanţa se simte la fiecare pas administraţia locală incompetentă, care nu face nimic“

26 Apr 2019 582

Tânăra din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, transferată în Belgia cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române

16 Apr 2019 669

Protest al magistraţilor la Constanţa, în semn de solidaritate cu cei de la Bruxelles

04 Apr 2019 546

O elevă de la Liceul Teoretic „Ovidius”, calificată la Sci-Tech Challenge 2019

04 Apr 2019 629

Frans Timmerman „Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror-şef european”

03 Apr 2019 605

Preambul la protestul de la Bruxelles ITF România și reprezentanții Federației Europene a Transportatorilor din România atrag atenţia europarlamentarilor (galerie foto)

22 Mar 2019 441

ITF România și reprezentanții Federației Europene a Transportatorilor din România susțin protestele de la Bruxelles

21 Mar 2019 422