Kovesi - “Există presiuni asupra procurorilor”

 
Şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a dezvăluit, la emisiunea “După 20 de ani”, că există presiuni cu care procurorii s-au confruntat în ultimii doi ani, însă aceştia au un psihic bun şi nu s-au lăsat afectaţi. Ea spune că în urma unor astfel de presiuni s-a încercat chiar schimbarea anumitor procurori. Întrebată dacă a fost sunată politicieni, de Traian Băsescu sau de premierul Victor Ponta, Kovesi a declarat ea nu vorbeşte cu politicieni, nu comentează declaraţiile lor: “Nu mă interesează declaraţiile politice. Fiecare poate spune ce vrea. Eu comentez doar ceea ce fac eu. Cu premierul am vorbit doar atunci când am cerut suplimentarea personalului. În rest, doar instituţional”. De asemenea, ea a dezvăluit că toate anchetele pe care le-au deschis procurorii au la bază sesizări de la diverse persoane.
Kovesi a mai spus că, în primele 5 luni s-au înregistrat circa 2200 de dosare, cu 500 de dosare mai mult daţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ea spune că 2014 a fost anul în care a obţinut cele mai multe dosare soluţionate, în condiţiile în care doar 87 de procurori fac anchete. În privinţa scandalului din CSM privind acoperiţii din justiţie, Kovesi spune că ea nu crede că există acoperiţi în acest sector.
Pe de altă parte, ea a negat că s-ar aresta politicieni în funcţi de partidul din care fac parte. Ea a spus că reţinerea sau arestarea acestora se face stric în baza unor anchete bine documentate. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gigi Becali „Nu mai am încredere decât în Kovesi. Să facă anchetă”

13 Aug 2015 2785

Ştiripesurse.ro. DNA anunță sosirea apocalipsei Tsunami în Portul Constanța, cutremur în Ilfov

15 Oct 2014 4949

Radu Mazăre, la România TV "Nu știu dacă sunt obsesia lui Băsescu sau a lui Kovesi"

10 Oct 2014 2000

Kovesi, despre baronii locali din perspectiva anchetelor realizate de DNA

01 Jun 2014 2017