Kurban Bayramul celebrat de Comunitatea musulmană din România în armonie

Credincioşii musulmani din România celebrează vineri, 01 septembrie 2017, Kurban Bayram -Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca (Regatul Arabiei Saudite).

Respectând, tradiţia, Muftiul Muurat Iusuf va oficia Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazi) vineri, 01 septembrie, de la ora 07:10, la Geamia Hunkar, din Constanţa, iar ulterior va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va oferi pachete ce vor contine carne de kurban pentru  familiile nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi, oferite de Muftiatul Cultului Musulman din România, împreună cu reprezentanţii Direcției Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı) prin intermediul Biroului Ataşatului pentru Servicii Religioase al Republicii Turcia din Constanţa si reprezentanți ai unor asociații social-umanitare din Europa.

Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate.

Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului.
 

„Pelerinajul, ce se desfăşoară după un ritual strict, reiterează pelerinajul iniţiatic al Profetului Muhammed (PbuH), la locurile sfinte ale religiei islamice, de la Mecca, Valea Mina, pe Muntele Arafat, Muzdalifa şi Medina, la care participă anual milioane de pelerini, dar şi puterea sacrificiului pentru credinţa în Creator, probată de Profetul Ibrahim.”
Așa cum Bunul Allah ne poruncește în Coranul cel Sfânt „Nu vor ajunge la Allah carnea și sângele lor, ci va ajunge la El evlavia voastră. Astfel vi le-am supus vouă, pentru ca voi să-L preamăriți pe Allah, pentru că v-a călăuzit pe voi. Și binevestește celor care sãvârșesc fapte bune!” (Sura Al-Hajj, 37)

„Și nu purcede pe pãmânt cu semeție, cãci tu nu vei despica pãmântul și nici nu vei atinge înãlțimea munților!” (Sura Al-’Isra’, 37) Noi, musulmanii, nu trebuie să folosim această sărbătoare pentru a ne trufi, ci dimpotrivă, pentru a ne smeri în fața Lui Allah. Dacă nu înțelegem profunzimea spirituală a sacrificării, atunci acțiunile întreprinse vor fi doar de a suprima viața acestor animale. Kurbanul (animalul sacrificat) înseamnă apropiere... chemarea la apropiere. Într-o lume în care este urmărit doar câștigul, unde sufletele sunt ticsite de lucruri lumești, într-o lume în care pentru oameni primează partea materială, în care relațiile interumane sunt bazate pe un schimb reciproc de interese, în care sărmanii sunt lăsați de izbeliște, într-o lume civilizată, dar în care copiii mor fără de nicio vină, într-o lume în care fizic suntem apropiați, dar emoțional suntem indiferenți față de semeni, kurbanul ne apropie... unul de celălalt. Kurbanul ne apropie... de Bunul Allah!”, a precizat muftiul.

 

Muftiul Comunității Musulmane din țara noastră urează tuturor musulmanilor din România

„UN BAİRAM FERİCİT!”

„KURBAN BAIRAM QAYIRLI BOLSIN!“

„KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!”

„EID AL-ADHA MUBARAK!”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muftiatul Cultului Musulman Kurban Bayram Fericit!

30 Jun 2023 866

Muftiatul Cultului Musulman Kurban Bayram Fericit!

29 Jun 2023 869

Ce mesaj a transmis Marcel Ciolacu cu prilejul sărbătoarii Kurban Bayram

28 Jun 2023 1148

Muftiatul Cultului Musulman Kurban Bayram Fericit!

28 Jun 2023 1363

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte

27 Jun 2023 1271

Preşedintele UDTR, mesaj cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului. „Un nou moment de reflecţie asupra valorilor noastre spirituale“

27 Jun 2023 1008

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul

27 Jun 2023 1952

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram-ul

09 Jul 2022 1829

Premierul Nicolae Ciucă transmite credincioşilor musulmani urări de pace şi sănătate, cu ocazia Kurban Bayram

08 Jul 2022 1261

Muftiatul Cultului Musulman Kurban Bayram Fericit!

08 Jul 2022 1849

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram-ul

08 Jul 2022 2410

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram

20 Jul 2021 8471

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul

19 Jul 2021 4256

Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

31 Jul 2020 1878

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul

30 Jul 2020 2853