„L-ai simţit?“, aplicaţie utilă în caz de cutremur

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) lansează o aplicaţie mobilă pentru Android, care pune la dispoziţia utilizatorilor de smartphone şi tabletă informaţii şi notificări privind activitatea seismică din România şi zonele de graniţă, anunţă yoda.ro. Aplicatia EIS va furnizeaza informaţii cu privire la cutremurele cu magnitudine mai mare de 3.0 care au avut loc pe teritoriul României. Deoarece aplicaţia face parte dintr-un proiect pilot pot exista situaţii în care informaţiile furnizate sunt parţial inexacte.

Aplicaţia marchează pe hartă ultimul seism înregistrat, împreună cu informaţiile de magnitudine, adâncime şi data la care a avut loc. Pentru fiecare cutremur din arhivă se afişează şi o hartă care prezintă distribuţia intensităţii cutremurului pe teritoriul ţării.

Rubrica „L-am simţit“ încurajează utilizatorii să completeze informaţiile puse la dispoziţie de INCDFP şi să selecteze valoarea de intensitate cea mai apropiată care descrie felul în care ei au simţit cutremurul. De asemenea, ei pot să descrie şi să furnizeze informaţii despre efectele cutremurelor asupra mediului înconjurător, relatează yoda.ro. 


Sursa text + foto: yoda.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE4-Aplicație de amploare a pompierilor de la ISU Constanța, în zona Tomis Mall (galerie foto+video)

31 Mar 2016 3416

Alertă de cutremur... pe telefonul mobil

11 Jun 2015 1992

Aplicaţia Facebook care ajută la descoperirea persoanelor aflate în Nepal

26 Apr 2015 1845