Stiri calde

La Constanţa se desfăşoară în premieră Olimpiada Națională de Arta Actorului​

La Colegiul de Arte Regina Maria Constanța debutează luni, 2 aprilie a.c., Olimpiada Națională de Arta Actorului, ediția 2018. 

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța și Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanta, Universitatea Ovidius Constanta, Direcția pentru Sport şi Tineret a Județului Constanța și Junior Chamber International Constanța.

La concurs participă 150 de elevi și cadre didactice din întreaga țară. Olimpiada Naţională de Arta Actorului este o competiţie rezervată elevilor din învățământul de artă, clase cu specializarea arta actorului, desfășurată pe două secțiuni: 

a) individual, cu participarea elevilor claselor a XI-a și a XII-a; la secțiunea individual, elevii concurează separat pe sexe şi pe ani de studiu. 
b) trupe de teatru, cu participarea elevilor selecționați din oricare din clasele ciclului liceal. La secțiunea trupe de teatru, concurează trupe compuse din maximum 15 elevi.
 
Probele de concurs pentru secțiunea individual sunt următoarele:

PROBA I: RECITAL  Proba se compune din: recitare și monolog

a) pentru recitare, concurenţii vor pregăti cinci creaţii literare, după cum urmează: o poezie lirică, o poezie filozofică, o poezie de forţă, o poezie populară şi o fabulă. În concurs candidatul va recita doar trei din aceste creaţii, la alegerea juriului național;
b) pentru monolog, concurenţii vor prezenta două monologuri, unul tragic şi unul comic, fiecare cu durata de max. 10 min.;
 
PROBA a II-a: IMPROVIZAŢIE 

Proba va cuprinde exerciţii de improvizaţie şi jocuri teatrale care vor fi conduse de unul sau mai mulţi membri ai juriului național. Durata exerciţiului de improvizaţie nu va depăşi 50 de minute.
 

Este un eveniment cultural de anvergură, o clară oportunitate oferită județului nostru în vederea promovării valorilor cultural-artistice, a învățământului vocațional constănțean, precum și a imaginii județului Constanța în rândul participanților, elevi și profesori din întrega țară. Parteneriatele instituționale încheiate în vederea organizării acestei olimpiade dovedesc consitenta implicare și disponibilitatea comunității constănțene în derularea activităților cultural-artistice de înaltă ținută, a afirmat prof. Zoia- Gabriela Bucovală, inspector şcolar general al ISJ Constanţa.  


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astăzi, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”, prima proiecție de film - „Ovidius”

22 Apr 2018 941

Un „Hamlet“ constănțean, în variantă teenage, într-o coregrafie excepțională. Astăzi, festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Arta actorului (galerie foto)

04 Apr 2018 3270

Olimpiada Naţională de Arta Actorului, ediţia 2018. Astăzi susţinem trupa Colegiului de Artă

03 Apr 2018 1377

„Cum ar fi dacă...“ elevii de la Constanţa ar fi olimpici naţionali la Actorie? Important e să „alerge“, chiar dacă nu vor ajunge primii! (galerie foto)

10 Apr 2017 1325

Inspectoratul Scolar Judetean se pregateste de olimpiade

23 Feb 2010 1455