Stiri calde

La Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanţa se studiază limba chineză

Începând cu 1 noiembrie 2014 , la  Liceul Teoretic George Călinescu  din Constanța se studiază limba chineză. Elevii prestigioasei instituții, cunoscută pentru predarea limbilor străine la standarde înalte, au acum posibilitatea să învețe această limbă, pe grupe, în regim de o oră pe săptămână, opțional. Până acum, s-au înființat trei grupe, una pentru gimnaziu și două pentru liceu, iar numărul cererilor este în creștere.
 
Această excelentă oportunitate se datorează colaborării dintre liceu și Clasa Confucius din cadrul Universității Ovidius Constanța. Din 2005, Republica Populară Chineză a creat Institutele şi Clasele Confucius care au ca scop cunoaşterea limbii şi culturii chineze peste hotare.
 
În prezent există peste 350 de Institute şi 250 de Clase Confucius în întreaga lume.  În baza acestei colaborări, un profesor nativ din țara lui Confucius predă elevilor români de la “Călinescu”. La finalul unui an de studiu, aceștia au posibilitatea să obțină, în urma unui examen, atestatul de cunoaștere a limbii chineze, cu recunoaștere internațională, eliberat de Universitatea din Beijing, precum și să opteze pentru un sejur de studiu în China.
    

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.