Stiri calde

Laboratorul RMN din cadrul Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, inaugurat (galerie foto)

Astăzi are loc inaugurarea Laboratorului de Rezonanță Magnetică Nucleară din cadrul Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.

La eveniment participă hpreședintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, Florin Goidea- consilier județean și președinte al Comisiei de Sănătate, Gheorghe Donțu - consilier județean, dr. Cătălin  Grasa - manager al Spitalului Județean Constanța, dr. Bogdan Obada - director medical al Spitalului Județean Constanța, dar și Aurel Presură, din partea SC RAJA SA. 

"Aici s-a făcut din nimic acest spațiu. acest RMN, un echipament bun, este un început. Pe 9 ianuarie se semna la guvern de către președintele CJC și am primit acest echipament de rezonanță magnetică. Iată că la un an tăiem panglica" - a declarat dr. Cătălin Grasa.

"Anul trecut a fost anul consolidării echipei. Anul 2019 este anul în care implementăm aceste proiecte. Vom inaugura RMN de stat al Spitalului Județean Constanța. La jumătatea sau finalul lunii se va inaugura încă o secție" a spus ;arius Horia Țuțuianu. 

Sunt două aparaturi inaugurate astăzi. un aparat pentru rmn și un cititor performant ca orice medic să poata accesa imaginile din spital. 

A fost montată și o plachetă pentru mulțumiri către RAJA pentru investiție. Dacă RAJA nu ar fi făcut investiția, SCJU riscă să piardă aparatura RMN. 

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu a spus că firma Baran ar fi avut contract până în 2018 și a ales că să nu mai colaboreze cu acea firma care avea o vechime din 2004 în spital. De asemenea. a ales să nu riște să plătească de 2 sau 3 ori prețul, motiv pentru care l-a rugat pe Felix Stroe de la RAJA să ajute cu o sponsorizare. 

Lucrarea de construcție în sine a secției RMN a fost făcută de RAJA, valoarea lucrării fiind de 600.000 de lei, 

”Este bine că o parte din profitul companiei să se întoarcă la cetățeni. Vă puteți baza pe noi în astfel de situații că avem o echipă de meseriași de performanță. Una e să lucrezi cu echipa ta și alta e să lucrezi cu o firmă din exterior" - a declarat Aurel Presură. 

Acest aparat este singurul de stat din județ, a declarat dr. Bogdan Obadă care a menționat că nici cel de la Tulcea nu se știe cât de funcțional este. Mai sunt inca doua aparate RMN care aparțin de unități private în SCJU. 

Potrivit reprezentanților CJ Constanța, echipamentele au fost achizitionate de către Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Imbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar. Contractul pentru dotarea Spitalului cu aparat de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi sistem informatic PACS a fost semnat la sediul Guvernului,  anul trecut, pe 9 ianuarie, de către  președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și managerul SCJU, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa.

Amenajarea spațiului în care au fost amplasate echipamentele și în care funcționează Laboratorul RMN a fost posibilă cu sprijinul exclusiv al companiei RAJA S.A. Constanța.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Dragnea, sub supravegherea medicilor. Ce diagnostic grav i-a fost pus

18 Mar 2019 471

Liviu Dragnea, la spital. Ce dureri acuză președintele PSD

16 Mar 2019 951

Încep examenele pentru medicii radiologi Când va deveni funcțional Laboratorul RMN al Spitalului Județean Constanța

05 Jan 2019 506

Laboratorul RMN din cadrul Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență, inaugurat săptămâna viitoare

04 Jan 2019 516

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 1069

Verdict dur al doctorilor în cazul Simonei Halep. Campioana are hernie de disc!

02 Oct 2018 1478

Ce anunţ îngrijorător a făcut Simona Halep la revenirea în ţară

02 Oct 2018 987

Se caută posesorii numerelor de înmatriculare CT 10 RKA şi CT 85 RMN

05 Jul 2018 6121

Cum va arăta laboratorul RMN al Spitalului Judeţean Constanţa. Date din proiectul tehnic

14 May 2018 2712

Laboratorul RMN al Spitalului Judeţean Constanţa aşteaptă un aviz. Când va deveni funcţional. Ce spune managerul Cătălin Grasa

10 May 2018 3776

Se caută posesorul numărului de înmatriculare CT 85 RMN

03 Apr 2018 2807

Pozitron Medical Investigation SRL a semnat cu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Cât va câştiga de la unitatea sanitară (document)

02 Mar 2018 2361

Revista presei locale

22 Jan 2018 1391

Licitaţie la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa pentru servicii de radiologie şi imagistică (document)

12 Jan 2018 881

Privaţii care asigură servicii de imagistică ies din schemă. Din septembrie, RMN-ul Spitalului Judeţean Constanţa va putea fi utilizat doar în baza asigurării de sănătate

10 Jan 2018 3124