Laboratorul RMN din cadrul Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, inaugurat (galerie foto)

Astăzi are loc inaugurarea Laboratorului de Rezonanță Magnetică Nucleară din cadrul Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.

La eveniment participă hpreședintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, Florin Goidea- consilier județean și președinte al Comisiei de Sănătate, Gheorghe Donțu - consilier județean, dr. Cătălin  Grasa - manager al Spitalului Județean Constanța, dr. Bogdan Obada - director medical al Spitalului Județean Constanța, dar și Aurel Presură, din partea SC RAJA SA. 

"Aici s-a făcut din nimic acest spațiu. acest RMN, un echipament bun, este un început. Pe 9 ianuarie se semna la guvern de către președintele CJC și am primit acest echipament de rezonanță magnetică. Iată că la un an tăiem panglica" - a declarat dr. Cătălin Grasa.

"Anul trecut a fost anul consolidării echipei. Anul 2019 este anul în care implementăm aceste proiecte. Vom inaugura RMN de stat al Spitalului Județean Constanța. La jumătatea sau finalul lunii se va inaugura încă o secție" a spus ;arius Horia Țuțuianu. 

Sunt două aparaturi inaugurate astăzi. un aparat pentru rmn și un cititor performant ca orice medic să poata accesa imaginile din spital. 

A fost montată și o plachetă pentru mulțumiri către RAJA pentru investiție. Dacă RAJA nu ar fi făcut investiția, SCJU riscă să piardă aparatura RMN. 

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu a spus că firma Baran ar fi avut contract până în 2018 și a ales că să nu mai colaboreze cu acea firma care avea o vechime din 2004 în spital. De asemenea. a ales să nu riște să plătească de 2 sau 3 ori prețul, motiv pentru care l-a rugat pe Felix Stroe de la RAJA să ajute cu o sponsorizare. 

Lucrarea de construcție în sine a secției RMN a fost făcută de RAJA, valoarea lucrării fiind de 600.000 de lei, 

”Este bine că o parte din profitul companiei să se întoarcă la cetățeni. Vă puteți baza pe noi în astfel de situații că avem o echipă de meseriași de performanță. Una e să lucrezi cu echipa ta și alta e să lucrezi cu o firmă din exterior" - a declarat Aurel Presură. 

Acest aparat este singurul de stat din județ, a declarat dr. Bogdan Obadă care a menționat că nici cel de la Tulcea nu se știe cât de funcțional este. Mai sunt inca doua aparate RMN care aparțin de unități private în SCJU. 

Potrivit reprezentanților CJ Constanța, echipamentele au fost achizitionate de către Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Imbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar. Contractul pentru dotarea Spitalului cu aparat de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi sistem informatic PACS a fost semnat la sediul Guvernului,  anul trecut, pe 9 ianuarie, de către  președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și managerul SCJU, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa.

Amenajarea spațiului în care au fost amplasate echipamentele și în care funcționează Laboratorul RMN a fost posibilă cu sprijinul exclusiv al companiei RAJA S.A. Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 636

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 724

Primarul Constanței, Vergil Chițac, despre Spitalul Modular „Sunt extrem de mândru de toată munca depusă”

19 Feb 2024 1099

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța construiește un corp nou, cu destinația de investigații imagistice (DOCUMENT)

19 Feb 2024 815

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic de Boli Infecțioase scoate la concurs patru posturi vacante. Iată care sunt acestea

01 Feb 2024 1748

LIVE TEXT CJ Constanța prezintă activitatea directorilor din cadrul aparatului de specialitate

19 Dec 2023 1006

Știri Constanța Au fost montate RMN-ul și CT-ul la Spitalul Modular din municipiu (FOTO)

16 Nov 2023 850

Fotoreportaj Constanța Lucrările continuă la Spitalul Modular (FOTO+VIDEO)

05 Nov 2023 2377

HEKA Hospital Aveţi dureri la nivelul cefei? Nu le ignoraţi!

30 Oct 2023 1451

Șantier în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța! Lucrările de la spitalul modular intră în linie dreaptă (GALERIE FOTO)

25 Jul 2023 1309

De la 1 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta mamografia și o serie de RMN-uri

04 Jun 2023 1632

Contract de peste 200.000 de lei atribuit de Spitalul Județean Constanța. Cine l-a câștigat? (DOCUMENT)

08 Feb 2023 1629

#ConstanțaEsteBine Ziua 338 – 4.12.2022. Astăzi sărbătoresc ganglionii

04 Dec 2022 1170

Contractul de la Spitalul Județean Constanța ce putea fi atribuit doar unei anumite firme. Care este explicația

30 Sep 2022 1783

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 1524