Stiri calde

UPDATE 4. Promisiunea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, despre demisiile lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Gabriel Oprea

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, aduce lămuriri despre anchetele DNA. De asemenea, face precizări despre cele mai importante subiecte ale zilei.

Prezentă la această oră la o emisiune televizată, Kovesi a declarat că nu ştie de ce a demisionat Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE, precizând că „DNA nu a fost în conflict cu SIE”. De asemenea, a spus că aşteaptă în continuare să primească informaţii de la SIE, pentru că aşa scrie în lege.

Următorul subiect abordat în emisiunea difuzată la TVR1 a fost demisia lui Gabriel Oprea de astăzi.


„Este prematur să discutăm despre ce vom face până această demisie nu-şi va produce efectele. Deocamdată, procedura demisiei a fost iniţiată prin ceea ce a făcut domnul Oprea astăzi. În schimb, pot să vă spun că, în situaţii similuare, s-a cerut aviz de la preşedinte”, a declarat Kovesi.


Vom reveni cu alte declaraţii.

UPDATE 4, ora 21.50

Despre atacuri

Kovesi a declarat că este obişnuită cu atacurile, însă a observat o schimbare:

„Până acum eram obişnuţi să fim atacaţi prin declaraţii publice, postări pe Facebook. Mai nou se angajează firme, companii private care sunt plătite cu bani mulţi să vină şi să intimideze.”

„Pentru noi e important feedback-ul pe care îl primim de la oamenii cinstiţi din România”, a subliniat şefa DNA.


Totodată, Kovesi a precizat că „nu există în DNA un dosar Ponta - Ghiţă – Blair”. Despre acest subiect, puteţi citi aici.

UPDATE 3, ora 21.36

Promisiunea şefei DNA

Kovesi promite că nu se va opri şi va continua anchetele. „Vă asigur că nu o să ne oprim, o să ne continuăm activitatea. Ritmul de soluţionare a dosarelor a fost un pic mai încet decât am fost obişnuiţi”, spune Kovesi, precizând că sunt procurori care au peste 100 de dosare în lucru.

„Avem procurori care participă în şedinţe de judecată, avem pe rolul instanţelor 700 de dosare. Noi am solicitat suplimentarea cu 120 de poliţişti, am primit până în prezent 40 de poliţişti (...) Pentru a putea funcţiona aşa cum ne-am dori, mai avem nevoie de 80 de poliţişti”, mai spune Kovesi.


UPDATE 2, ora 21.30

Kovesi a discutat, în cadrul emisiunii, şi despre protestele de stradă şi declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu.

Despre protestele de stradă

„Orice sprijin din partea cetăţenilor cinstitţi din România pentru noi înseamnă foarte mult. Sunt convinsă că majoritatea cetăţenilor din România susţin lupta anticorupţie. (...) Am observat că atacurile împotriva DNA s-au înteţit în special din partea persoanelor anchetate. Noi suntem DNA, procurori în DNA, suntem obişnuiţi să fim atacaţi”.


Despre declaraţiile lui Traian Băsescu

„Nu intru în dialog şi nu comentez afirmaţiile denigratoare pe care le fac unele persoane în spaţiul public (n.r. Traian Băsescu). (...) Persoanele care au calităţi în dosarul în care este implicată şi Ioana Băsescu se regăsesc în comunicatul DNA.”


UPDATE 1, ora 21.20

Dosarul dosarul Votul în diaspora  

„Dosarul Votul în diaspora este blocat, anumite decizii au fost luate la nivel de ministru. Din moment ce nu mai putem să administrăm probe, dosarul este blocat”


Problema imunităţilor

Şefa DNA spune că în toate intervenţiile sale publice din ultimii ani a spus întotdeauna că un vot politic nu trebuie să blocheze justiţia.

„Ultimele cazuri ne dovedesc clar că nu trebue să existe astfel de blocaje în activitatea justiţiei. Singurii care pot decide sunt judecătorii, probele trebuie evaluate de către judecători.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial. Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european.

08 Mar 2019 556

Ce spune Laura Codruța Kovesi despre acuzaţiile care îi sunt aduse în dosarul în care este învinuită pentru constituire de grup infracţional organizat

08 Mar 2019 352

„Corupția poate fi învinsă” Laura Codruța Kovesi, audiată cinci ore la Secţia de investigare a magistraţilor. Este suspectă într-un nou dosar

07 Mar 2019 648

Lia Savonea, şefa CSM, vrea să calmeze spiritele. Kovesi - justiţia din România este într-un punct foarte greu Procurorii din Constanţa decid azi dacă vor continua greva

04 Mar 2019 948

Laura Codruța Kovesi „Eu nu am cerut sprijinul Guvernului, nici nu m-am aşteptat să mă susţină, mă aşteptam la o campanie negativă împotriva mea“

02 Mar 2019 543

Ce spune procurorul-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie despre dosarele în care este cercetată Laura Codruța Kovesi

28 Feb 2019 579

Laura Codruța Kovesi a ajuns în țară - ”Sunt onorată pentru votul de astăzi”

27 Feb 2019 721

Oficial de la Parlamentul European Laura Codruţa Kövesi - prima alegere a LIBE pentru postul de procuror-șef

27 Feb 2019 554

Ce spune preşedintele ÎCCJ despre Laura Codruţa Kovesi, care a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European

27 Feb 2019 611

Laura Codruţa Kovesi a primit cele mai multe voturi, în Comisia LIBE din Parlamentul European

27 Feb 2019 1386

Laura Codruța Kovesi, pe primul loc în urma audierii din Comisia CONT a Parlametului European

26 Feb 2019 997

Laura Codruţa Kovesi, audiată marţi la Parlamentul European pentru postul de procuror-şef european

26 Feb 2019 546

Ce se va întâmpla cu Kovesi la primul filtru pentru Parchetul European. Ce punctaj a obținut și pe ce loc se situează

20 Feb 2019 850

Lovitura pentru Codruța Kovesi! A pierdut un proces. Cine a acţionat-o în judecată

19 Feb 2019 583

Manifestație și la ConstanțaProtest în Capitală pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Sute de persoane, prezente în Piața Victoriei (galerie foto+video)

15 Feb 2019 926