Lecţie „vie" de istorie pentru mircişti. Depunere de coroane (galerie foto)

 
Astăzi, când România sărbătoreşte Ziua Naţională a Eroilor, ce comemorează sacrificul bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate., elevii clasei a XI-a C a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân", însoţiţi de prof. de istorie Neguţa Petcu şi prof. bibliotecar Ionela Simula, au depus o coroană de flori la monumentul dedicat Cultului Eroilor.

În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca această zi să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles, unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora.

În timpul comunismului, prin Decretul nr. 71/1948, data a fost schimbată la 9 mai, dar după aceea s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.