Legea pensiilor, discutată astăzi în şedinţa de Guvern. S-a schimbat formula de calcul a punctului de referință

Modificare de ultimă oră la legea pensiilor chiar înainte ca această să fie adoptată în ședința de Guvern. S-a schimbat formula de calcul a punctului de referință. Practic, majorarea anuală a punctului de pensie va fi mai mare. 

Ministrul Finanțelor a anunțat că joi legea pensiilor va fi pe masa ministrilor, în ședința de Guvern. Surse guvernamentale citate de România TV spun că adoptarea legii așteptate de toată România a fost întârziată de calculele de la Ministerul de Finanţe. Recent, acelaşi ministru al Finaţelor a declarat că vrea ca din 2019 toate pensiile să fie virate pe card, statul economisind astfel 600 milioane lei pe an, bani pe care îi plăteşte în prezent pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română.

"Este o analiza. (Legea pensiilor n.red.) este din 2 octombrie la Ministerul de Finanţe, se face o analiză, un calcul şi probabil că astăzi o să dăm un aviz pe acest proiect de lege, pentru ca eventual joi să avem pe masa miniştrilor acest proiect de lege. Impactul pe legea aceasta ar începe ceva mai devreme, din 2019 - 2020, dar câte puţin", a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Parlament. 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.