Liberalii consideră că legitimitatea premierului Ponta nu mai există

 
Deputatul liberal Radu Zlati consideră că premierul Victor Ponta nu mai are legitimitate ca premier, votul popular din 2012 fiind acordat USL, care nu mai există.
"Domnul Victor Viorel Ponta, încă premier al României, a recidivat ieri, în studioul unei televiziuni prietenoase. Domnul VV Ponta a susținut, în fața camerelor de luat vederi, că legitimitatea sa constă în votul celor peste 5 milioane de alegători care, în decembrie 2012, au votat USL. Domnul Ponta uită că USL a însemnat, pentru acei alegători, PSD și PNL, precum și o promisiune asupra unui viitor pe care victoria USL în alegeri urma să îl configureze: Victor Ponta - prim ministru, Crin Antonescu - președinte. Dar, chiar și așa, votul popular din 2012 nu a fost acordat lui Vicor Ponta pe persoană fizică, iar acesta nu se poate auto-investi ca unic depozitar al voinței politice majoritare, exprimate în favoarea USL. Oricum ar fi fost însă în 2012, azi USL nu mai există și Klaus Iohannis este președinte ales al României, astfel încât această legitimitate des invocată de către VV Ponta nu mai există nici ea", afirmă Radu Zlati, potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, Agerpres.
Zlati susține că singura legitimitate rămasă premierului Ponta este aceea a votului acordat de către Parlament guvernului format în decembrie 2012.
Amintim că premierul Ponta a declarat, ieri, că nu intenționează să demisioneze și că va rămâne în funcția de prim-ministru câtă vreme are susținere politică: "În cazul meu, este vorba de faptul că funcția pe care o ocup nu am moștenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL și programul USL din 2012 și majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE și minoritățile naționale m-au sprijinit în această perioadă".
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Apărarea independenţei sistemului judiciar în raport de afirmaţiile domnului Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi domnului Radu Zlati, deputat în Parlamentul României

15 Sep 2015 1270

Un deputat propune desființarea evaluării naționale și a Bac-ului

03 Aug 2015 1599

Știripesurse.ro Propunere din PNL - Să închidem ANAF-ul

31 Mar 2015 1728