După avizul negativ al Comisiei juridice în cazul Ponta Liberalii spun că PSD se opune unei justiții independente

 
Reprezentanții PNL din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au comentat avizul negativ al Comisiei Juridice în cazul lui Victor Ponta. Astfel, Comisia Juridică va face un raport prin care nu se va cere începerea urmăririi penale și va urma ca marți să decidă plenul situația premierului, relatează B1 Tv. 
 
"PNL a susținut un proiect prin care se cere începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta. Din păcate, suntem puțini. Votul a fost 18 la 7, plus o abținere. Toți membri(PNL care fac parte din Comisia Juridică au votat în acest sens. Din păcate, trebuie să deplângem starea în care se află societatea românească. Este regretabil ca un prim-ministru al unei țări UE să demisioneze a urmare a începerii umăririi penale", a declarat vicepreședintele Comisiei Juridice, liberalul Ioan Cupșa.
 
Referitor la modalitatea de a se apăra a premierului, Valeria Sechelean, vicepreședinte al Comisiei Juridic, a spus că Victor Ponta și-a susținut cauza, fără a da indicații referitoare la modul în care să se voteze. "Premierul și-a format o apărare. S-a comportat ca un avocat al propriei cauze, iar noi am acționat ca atare", a adăugat Cupșa.
 
"Ceea ce s-a întâmplat astăzi în comisie arată de fapt că PSD se opune unei justiții independente. Premierul doar și-a susținut punctul de vedere. Pot să vă spun doar că, fără a face nicio recomandare colegilor cum să voteze, s-a exprimat în sensul că nu este normal ca un premier să fie schimbat din funcție ori de câte ori un procuror are suspiciuni rezonabile”, a declarat Valeria Sechelean.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.