Libertatea.ro Ce nume apar în dosarul privind angajările aparent nelegale de la ISU Dobrogea

Libertatea.ro arată azi că „dosarul ISU Dobrogea, în care mai mulți generali, colonei și angajați ai Inspectoratului au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție, ascunde un amănunt esențial privindu-l pe fratele fostului președinte al României, dar și pe fostul lider social-democrat Mircea Geoană“.

„Numele celor doi au fost pomenite de generalul Petre Trandafir în discuțiile sale cu unul dintre subalterni, devenit între timp colaboratorul anchetatorilor militari de la DNA.

În camera unui hotel din Focșani, în mai 2009, numele celor doi au fost scrise de Petre Trandafir pe bilețele și arătate subalternului său, care avea rolul de mesager între general și alți opt subalterni ai săi, arestați preventiv pentru fapte de corupție privind fraudarea unui concurs de angajare din 2007“, se mai arată pe Libertatea.ro.

„Deși numele lui Mircea Băsescu sau Mircea Geoană nu figurează în volumele publice ale dosarului de urmărire existent la instanța supremă, un proces-verbal de redare indirectă a activităților din 19 mai 2009 dintre Petre Trandafir și Marian Popa confirmă integral cele prezentate de sursele citate. Astfel, ofițerii care au montat tehnica de înregistrare audio-video pe cămașa colaboratorului notează, în procesul verbal, amănuntele operațiunii de la Dana 1, Focșani. „Am procedat, în municipiul Focșani, la instalarea de mijloace tehnice de înregistrare audio-video pe corpul lui Marian Popa, pentru înregistrarea dialogului cu Petre Trandafir. Popa Marian i-a spus lui Petre Trandafir că a venit în numele colegilor care sunt arestați, pentru a cere ajutor privitor la situația lor. Petre Trandafir a spus că, dacă nu era vorba de el (fostul său subaltern, Marian Popa – n.r.), nu discuta cu nimeni… În acest sens, Petre Trandafir a răspuns că el este alături de cei din dosar și că tot timpul a încercat să-i ajute. A mai spus că, atunci când a dat declarații la procuror, a încercat să-i ajute pe cei implicați (prin depoziția sa) … Popa Marian i-a solicitat lui Petre Trandafir să apeleze la persoane sus-puse, pe care acesta le-ar cunoaște pentru rezolvarea situației. Petre Trandafir a afirmat că el vorbit cu «doamna Geoană» care este șefa sa la Crucea Roșie, de la care are speranța că îi poate ajuta”, se arată în raportul ofițerilor operativi către procurorul care a instrumentat dosarul“, potrivit Libertatea.ro.

Sursa text: Libertatea.ro.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.