Liceul „Emil Racoviţă” din Techirghiol a semnat un protocol de parteneriat cu Biserica Sfântul Ioan Botezătorul

Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol a semnat de curând un protocol de parteneriat cu Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din localitate, reprezentată de preotul Sebastian Dumitru.

Scopul acestei colaborări este de a organiza şi desfăşura activităţi cuprinse în programul Concursului Naţional de Miniproiecte „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, care se desfăşoară în perioada 15 decembrie 2014 - 21 mai 2015 şi are ca obiectiv educarea tinerilor în sensul ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă.

Proiectul coordonat de profesorul Marieta Grosu propune acțiuni menite să-i aducă pe elevi aproape de valorile reale ale existenței umane, precum educația, familia, respectul față de cei din jur, implicarea în viața comunității.

La Techirghiol, inițiativa acestui parteneriat se bucură şi de sprijinul Mănăstirii Sfânta Maria, care le-a oferit elevilor un spaţiu primitor, încărcat de emoţie şi spiritualitate, în care aceştia au lucrat mărţişoare şi felicitări. Creaţiile lor au fost apreciate şi achiziţionate într-un număr mare. Toate fondurile vor fi donate persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate sau neajunsuri materiale.

Elevii implicați în proiect și-au manifestat bucuria de a putea ajuta, dar și speranța ca rezultatul muncii lor să aducă un zâmbet pe fața celor suferinzi.

În perioada următoare va fi organizată o expoziție cu vânzare de produse culinare realizate în Laboratorul de gastronomie al școlii, dar și lucrări dedicate Sfintelor Sărbători Pascale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.