Liceul Teoretic „Carmen Sylva” primește bani europeni pentru formarea profesorilor

Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud va beneficia de o finanţare nerambursabilă de 12.350 de euro, din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Erasmus +.

„Este singura şcoală din judeţul Constanţa al cărei proiect a fost aprobat pentru finanţare la Acţiunea Cheie 1 – Proiecte de mobilitate şcolară – pentru anul 2014. Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020. Prin Acţiunea Cheie 1, Erasmus + permite dezvoltarea profesională a personalului didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar, prin participarea la activităţi de formare ce au loc în altă ţară decât cea de origine.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de consilierul de imagine, prof. Elena-Luminița Hrițcu.

Proiectul depus de Liceul Teoretic „Carmen Sylva”, la iniţiativa prof. Florin Şerbu, este intitulat „Ştiinţele şi tehnologia în Societatea Cunoaşterii”. „Pornind de la analiza interesului elevilor din şcoala noastră pentru ştiinţe şi tehnologii şi de la constatarea că elevii nu sunt motivaţi să aleagă profesii din domeniul ştiinţelor şi tehnologiilor, proiectul are ca obiective specifice îmbunătăţirea activităţii la clasă prin utilizarea metodelor interactive de predare-învăţare şi a tehnologiilor informatice, respectiv îmbunătăţirea activităţii profesionale şi metodice proprii, prin participarea la cursuri de formare în străinătate şi prin publicarea de lucrări metodice inspirate de cursurile la care au participat profesorii. Pentru realizarea obiectivelor, şase cadre didactice din şcoală, profesori de matematică şi ştiinţe, vor participa la cursuri de formare în Uniunea Europeană. Cadrele didactice, selectate pe baza criteriilor prezentate în aplicaţie, vor participa la 3 cursuri: Digital Extra, care promovează învăţarea electronică; Tap-Swipe-Pinch (susţine învăţarea folosind dispozitive mobile); Online Labs for Inquiry Minds – îşi propune să prezinte modalităţi de utilizare a TIC în învăţarea ştiinţelor.
În urma derulării proiectului, se doreşte un impact pozitiv semnificativ pentru cadrele didactice, pentru elevi si pentru instituţie. Un deziderat pe termen lung este ca interesul faţă de matematiă, ştiinţe si tehnologii să crească şi ca tot mai mulţi elevi din clasele terminale să aleagă facultăţi ştiinţifice şi tehnice.”, susține directorul liceului, prof. Cristina Stanciu.

    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Serbancea Camelia

03 Nov, 2014 21:36

Felicitari,domnului prof.Florin Serbu!

Gygeone

01 Nov, 2014 17:21

Sunt Mindru De Profesorii Care Mereu Au Demostrat Valoare Tarie De Caracter Devotament Pentru Noi si Copii Nostri....Cei Care Au Ramas In Eforie Sus S Au Sacrificat Au Fost Alaturi De Cei Necajiti Au Fost Drepti Si Curajosi ...Sunt Un Exemplu Pentru Scoala Noastra...Multumim Din Suflet Ca Ne Ati Oferit Un Viitor Mai Bun Si Mereu Vom Fi Mindri De Eforie Sud Scoala Din Care Am Plecat ...Va Multumim Pentru Ca Suntem Oameni Cu Tarie Si Caracter....Oglinda Noastra Sunteti Profesorii Care Au Fost Alaturi De Noi La Bine Si La Greu...Cei Care Nu Mai Sunt Printre Noi Le Datoram Totul ....De Aceea Trabuie Sa Ducem Mai Departe Stafeta Care Am Inceputo ....Succes Pentru Toti Si Multa Sanatate...Va Pup Cu Drag Si Dor ...Broasca Gigi Din Eforie Sud...Petru Rares 12 A ...Mii De Bucurii ...Salutari Din MADRID... ..GRACIAS POR TODO ....

Articole asemanatoare

Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud face angajări

28 Oct 2020 2674

Educația online - mit sau realitate? Un elev constănțean a analizat situația orelor online

27 Oct 2020 1815