Liceul Teoretic George Călinescu a împlinit 23 de ani

În săptămâna 22- 26 aprilie s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilelor Liceului Teoretic G. Călinescu  Constanţa. Concursul regional de literatură română George Călinescu, întâlnirea liceelor bilingve -  limba franceză Dialogues francophones, lansarea de carte a scriitoarei constănţene Cristina Tamaş, „Vacanţele Preşedintelui ”, sesiuni de comunicări ştiinţifice, activităţi de finalizare şi diseminare a proiectelor de anvergură şcolii,concursuri de cultură generală şi karaoke în limba spaniolă şi italiană, vizionări de filme şi întreceri sportive au marcat această săptămână dedicată sărbătoririi a 23 de ani de la înființarea liceului.

Astăzi, între orele 9-11,30 s-a desfăşurat Concursul Județean de limbă şi civilizaţie franceză Le Petit Renard, organizat de profesoarele Marinela Mitrenga şi Janetta Bărăitaru în parteneriat cu Alianţa Franceză Constanţa . Înscris începând din acest an în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2013 aprobat de ISJ Constanţa, acesta a antrenat participarea a 120 de copii de gimnaziu din şcolile constănţene, la cele trei secţiuni – Bandă desenată, Cultură şi Civilizaţie franceză şi Creaţie literară în limba franceză. La finalul concursului, toţi elevii participanţi au primit diplome de participare, premii şi menţiuni.

La ora 13, în cadrul proiectului internaţional „Campania Globală pentru Educaţie” , la Centrul de Documentare şi Informare al liceului, s-a desfăşurat reuniunea “Fiecare copil are nevoie de un profesor.Profesori bine pregătiţi pentru toţi copiii”. Evenimentul s-a bucurat de participarea domnului senator Mircea Banias, care a avut un dialog extrem de intersant cu elevii din proiect pe tema educaţiei şi a provocărilor acesteia în societatea contemporană.
La finalul zilei, a avut loc serbarea “Călinescu – la a 23-a aniversare”, în cadrul căreia elevii cei mai talentaţi ai liceului au prezentat momente artistice de teatru, muzică uşoară, dans şi poezie.

“ A fost o săptămână specială, dedicată şcolii noastre, un  prilej deosebit pentru toţi elevii noştri de a marca importanţa de a face parte din marea familie Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa”, ne-a declarat profesor Cristina Zaharia, al Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 467

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1172

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 462

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 464

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 539

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1005

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 662

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1116

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 369

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 738

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 447

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 480

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 604

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 662

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 415