11 septembrie 2001. Lista românilor morţi în atentatul de la World Trade Center


Numărul victimelor confirmate oficial în urma atacurilor de la World Trade Center numărul official al victimelor este de 2.753, între care se află şi cei dispăruţi şi presupuşi morţi. Doar 1.642 dintre victime, sau aproximativ 60%, au fost identificate.
 
De Cantor Fitzgerald se leagă numele a trei dintre cei cinci români despre care se știe că au murit în atentatul de la World Trade Center, la 11 septembrie 2001.

Eugen Gabriel Lazăr, de 27 ani, venit cu familia în SUA în 1985, alături de soții Alexandru Liviu și Corina Stan, 34 ani, respectiv 31 ani, ajunși în SUA în 1995, când au câștigat la Loteria vizelor. Au fost identificați de rude doar cu ajutorul analizelor ADN.
 
A mai fost și Joshua Poptean, de 37 ani, angajat la o companie de construcții din Bronx.

Plecat din România și stabilit la Portland, Oregon, a fost prins la etajul 106, în timp ce verifica, la un control de rutină, tâmplăria la un restaurant.
 
Lista românilor identificați ca fiind victime ale atentatului de la WTC o mai cuprinde și pe Ana Fosteris, 58 de ani, venită în America de pe vremea comunismului și care lucra ca broker pentru AON, companie care a pierdut 175 de angajați.


Sursă foto: România TV
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.