Litoral TV Dramatism la semicerc

Meci dramatic în sala sporturilor din Constanța, în etapa a II-a din Liga Națională de handbal masculin. HCM Constanța a învins pe Minaur Baia Mare, scor 26 – 23, la capătul unui meci alert, cu numeroase faze de handbal autentic, dar și cu un consum nervos și de energie deosebit.

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanța a acumulat prinele puncte din actualul sezon. Dobrogenii au întâlnit, într-un meci restanță din etapa a II-a, pe Minaur Baia Mare. A fost o încleștare totală, între două formații care și-au dorit cu ardore victoria. Aceasta a revenit gazdelor, după un joc dramatic cu un consum nervos mult peste media campionatului. Cu un lot redus numeric, dar și valoric, după plecările din această vară, echipa pregătită de Zvonko Sundovski și Marco Isakovic a trebuit să se bată pentru victorie până în ultimele secunde de joc. Căpitanul dobrogenilor, Laurențiu Toma era fericit la finalul meciului.

“Un meci extraordinar de greu, extenuant. Suntem puțini, dar azi am reușit să facem un meci mare. Aveam nevoie de această victorie. Trebuie să creștem de la meci la meci și doar așa poate echipa să se mobilizeze. Noi nu cedăm. Ne vom bate până la final, indiferent de adversar și de nume. Vom juca fiecare meci numai la victorie”, a declarat Laurențiu Toma, jucător HCM Constanța.

Aflat la primul meci la echipa băimăreană, fostul jucător al HCM-ului, Marius Sadoveac s-a simțit ca acasă în sala constănțeană, el fiind unul dintre cei mai buni jucători ai oaspeților.

„M-am simțit ca acasă azi la Constanța. Sperăm să fim cât mai sus în clasament. Titlul nu este un obiectiv declarat la Baia Mare, dar noi vom lupta în teren pentru fiecare punct. Le mulțumesc suporterilor constănțeni pentru modul cum m-au primit, pentru că timp de șase ani am jucat aici cu tot sufletul”, a spus Marius Sadoveac, jucător Minaur Baia Mare.

George Buricea, unul dintre veteranii echipei dobrogene a ieșit accidentat de pe teren, dar fericit pentru victora la care a contribuit substanțial.
“Toate meciurile noastre sunt cu spirit de sacrificiu, toate meciurile vor fi finale pentru noi. Suporterii ne-au ajutat foarte mult și sperăm ca să fie alături de noi, în număr mai mare, la următorul meci. Chiar dacă adversarii spun că valoarea echipei noastre a scăzut, mesajul nostru pentru toți este că aici, la Constanța, nu se câștigă”, a afirmat George Buricea, jucător HCM Constanța.

Din păcate, un joc de asemenea factură nu a beneficiat de un arbitraj corespunzător, bucureștenii Blas și Ghiorghișor fiind depășiți de miza și intensitatea jocului.

La final, echipa maramureșană a depus o contestație, privind dreptul de joc al spaniolului Javier Hamet și a acuzat dur brigada de arbitri, uitând numerosele decizii favorabile oaspeților, pe care cavalerii fluierului le-au luat de-a lungul partidei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța, meci cu CSM Bacău. „Vor să plece cu un moral de fier în Ungaria“

12 Oct 2023 1077

Constanța. Antrenorul Ion Crăciun a urcat la ceruri „O mare pierdere! A iubit handbalul enorm, la fel ca pe familia sa!“

14 Jul 2023 1955

UPDATE Doliu în sportul constănțean. A murit reputatul antrenor Ion Crăciun!

13 Jul 2023 3045

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1822

Decizia prin care s-a închis Clubul Sportiv HCM Constanţa, publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență (DOCUMENT)

14 Feb 2022 2640

Handbal Constănţeanul Marius Stavrositu, instalat antrenor principal la Universitatea Cluj (galerie foto)

28 Oct 2021 2656

Oficial! S-a terminat! Decizie importantă pentru Handbal Club Municipal Constanţa! (document)

06 Sep 2021 2310

Două firme controlate de omul de afaceri Jean Tucan au atacat Regulamentul de organizare și desfășurare a activităților comerciale în municipiul Constanța

14 Jul 2021 5962

Durere fără margini! Soţia handbalistului Javier Humet, condusă pe ultimul drum. Jucătorii de la Dinamo, prezenţi la înmormântare

26 May 2021 27373

Tragedie în familia handbalistului Javier Humet. Soţia sa, constănţeancă, s-a stins din viaţă

23 May 2021 34638

„Are nevoie de ruga noastră!” Soţia handbalistului Javier Humet a suferit un atac cerebral. Ana Ayda este din Constanţa

17 May 2021 8123

Fostul mare handbalist Laurenţiu Toma va fi tată de băiat „Ne-am dorit enorm și Dumnezeu ne-a binecuvântat!”

14 May 2021 6308

HC Dobrogea Sud Constanţa, victorie importantă în instanță!

09 Feb 2021 1542

Portarii HC Dobrogea Sud Constanța, sub tricolor Daniel Vasile - ”Am crescut cu gândul de a ajunge la echipa națională”

29 Oct 2020 4387

Meci, marți, la Constanța HC Dobrogea Sud o întâmpină pe Sporting Lisabona din postura de lider al Ligii Naționale

22 Sep 2020 3463