Stiri calde

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Numeroase proiecte sociale, pe ordinea de zi (galerie foto)

În aceste momente, în Sala „Remus Opreanu”, din cadrul Palatului Administrativ, are loc şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Iată care sunt proiectele aflate pe ordinea de zi:  
 
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Topraisar Casa Albatros şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Lazu Casa Ionuţ şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Lazu Casa Aurelia şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi  Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sf. Luca Negru Vodă şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de parteneriat între Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Universitatea Ovidius din Constanţa – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Institutul pentru Educaţie şi Asistenţă Sociala ( ITES) Brest – Franţa şi Asociaţia de Prietenie     Brest – Constanţa.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui imobil din domeniul public al UAT Comuna Cogealac, în domeniul public al UAT Judeţul Constanţa.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuţiei lunare de întreţinere datorate de beneficiarii, aparţinătorii, susţinătorii şi/sau de reprezentanţii legali ai acestora, pentru serviciile furnizate de Unitatea Medico-Socială Agigea, precum şi procedura de stabilire şi de încasare a contribuţiei lunare de întreţinere.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.    Iniţiator :
Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei, Statului de Funcţii şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, însoţită de referatele şi rapoartele de specialitate.    
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de servicii de asistare, consiliere şi reprezentare juridică a Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa şi împuternicirea conducerii D.P.J. pentru semnarea acestui contract.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri pentru anul 2018, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
13. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexelor nr.2 şi nr.3 la HCJC nr. 288/28.11.2017, privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, a Organigramei şi Statului de funcţii, pentru Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, în reorganizare judiciară, in judicial reorganization, en  redressment.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă” şi a cheltuielilor legate de acesta.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
15. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 12/2018 privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 244/2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI, aferenţi proiectului Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr.2 la Acordul de Parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, pentru derularea Proiectului “Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
17. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Listei de Investiţii pe anul 2018, pentru Teatrul de Stat Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
18. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
19. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
20. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Programului de evenimente culturale pe anul 2018, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
21. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Protocolului de colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie în vederea implementării proiectului „Gândesc, vorbesc şi acţionez pro-integritate”, aprobat prin HCJ Constanţa nr. 187/30.05.2018.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor, al judeţului Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
23. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului judeţean şi a Listei de investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2018.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.

UPDATE 1: Pe ordinea suplimentară se află următorul proiect:

Proiect nr. 24, privind modificarea și completarea Hotarârii Consiliului Județean Constanța nr.4 din 29.01.2018 pentru aprobarea infiintarii Serviciului Social de Zi, fară cazare, Centrul de Zi de Recuperare Cogealac, in subordinea D.G.A.S.P.C. Constanta, aprobarea regulamentului de organizare si functionare al acestuia, precum și aprobarea convenției de asociere.
Inițiator: Președinte – Ţuţuianu Marius Horia.

În cadrul ședinței de astăzi sunt prezenți 30 de consilieri. 

Se intonează imnul național. 

UPDATE 2: Proiectul nr. 8 a fost retras de pe ordinea de zi.

Proiectul 1 a fost votat cu 28 voturi pentru și 2 abțineri. La fel și proiectele 2, 3  și 4. Abținerile aparțin consilierilor ALDE.

Proiectele 5, 6, 7, 9 și 10 au trecut cu unanimitate de voturi.

UPDATE 3: Proiectele 11, 12, 13, 14 și 15 au fost votate. De asemenea, și proiectele 16, 17 și 18 au obținut voturile necesare.

Proiectele 19, 20, 21, 22, 23 și 24 au trecut cu unanimitate de voturi.

UPDATE 4: La ședință este prezent și noul manager al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, Romică Stan.

Directorul artistic al Teatrului de Stat Constanta, Mirela Pană, vorbește despre  Festivalul „Miturile Cetății“ (FMC). 

Aceasta invită consilierii la cea de-a treia editie a FMC. Festivalul a fost inițiat de Silviu Purcărete, în urma cu multi ani și reluat acum doi ani de Teatrul de Stat Constanța. 

FMC se desfășoară în cinci locații din orașul Constanța, în perioada 20-27 iunie 2018.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clubul fondat de Consiliul Judeţean Constanţa a intrat în faliment

18 Feb 2019 487

CJC cumpără servicii de cadastrare pentru spaţiile Teatrului de Vară Mamaia

18 Feb 2019 493

​Pentru ce realizează Consiliul Județean Constanța studiu de evaluare a riscului?

13 Feb 2019 398

Mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa şi oameni de afaceri, condamnaţi în primă instanţă. Vineri, un nou termen la Înalta Curte

12 Feb 2019 4204

Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa vor primi vouchere de vacanţă

11 Feb 2019 423

Finanţări nerambursabile Bani de la bugetul judeţului Constanţa pentru domeniul sport. Detalii despre beneficiari şi proiectele lor

11 Feb 2019 1177

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 1005

LIVE TEXT. A început şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

30 Jan 2019 936

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii privind securitatea în muncă şi protecţia muncii

29 Jan 2019 373

PNL a decis Lavinia Boldea, consilier judeţean în locul lui Sorin Mocianu (documente)

26 Jan 2019 1401

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 1852

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Cine vor fi numiți cetăţeni de onoare al judeţului Constanţa

21 Jan 2019 517

Consiliul Județean Constanța cumpără apă și cafea pentru protocol (document)

21 Jan 2019 253

Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat un contract cu o firmă din Prahova privind furnizarea de furtunuri pentru ISU „Dobrogea“ (document)

21 Jan 2019 433

Un nou concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (document)

18 Jan 2019 570