Stiri calde

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Numeroase proiecte sociale, pe ordinea de zi (galerie foto)

În aceste momente, în Sala „Remus Opreanu”, din cadrul Palatului Administrativ, are loc şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Iată care sunt proiectele aflate pe ordinea de zi:  
 
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Topraisar Casa Albatros şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Lazu Casa Ionuţ şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Lazu Casa Aurelia şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi  Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sf. Luca Negru Vodă şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de parteneriat între Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Universitatea Ovidius din Constanţa – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Institutul pentru Educaţie şi Asistenţă Sociala ( ITES) Brest – Franţa şi Asociaţia de Prietenie     Brest – Constanţa.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui imobil din domeniul public al UAT Comuna Cogealac, în domeniul public al UAT Judeţul Constanţa.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuţiei lunare de întreţinere datorate de beneficiarii, aparţinătorii, susţinătorii şi/sau de reprezentanţii legali ai acestora, pentru serviciile furnizate de Unitatea Medico-Socială Agigea, precum şi procedura de stabilire şi de încasare a contribuţiei lunare de întreţinere.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.    Iniţiator :
Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei, Statului de Funcţii şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, însoţită de referatele şi rapoartele de specialitate.    
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de servicii de asistare, consiliere şi reprezentare juridică a Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa şi împuternicirea conducerii D.P.J. pentru semnarea acestui contract.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri pentru anul 2018, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
13. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexelor nr.2 şi nr.3 la HCJC nr. 288/28.11.2017, privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, a Organigramei şi Statului de funcţii, pentru Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, în reorganizare judiciară, in judicial reorganization, en  redressment.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă” şi a cheltuielilor legate de acesta.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
15. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 12/2018 privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 244/2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI, aferenţi proiectului Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr.2 la Acordul de Parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, pentru derularea Proiectului “Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
17. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Listei de Investiţii pe anul 2018, pentru Teatrul de Stat Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
18. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
19. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
20. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Programului de evenimente culturale pe anul 2018, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
21. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Protocolului de colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie în vederea implementării proiectului „Gândesc, vorbesc şi acţionez pro-integritate”, aprobat prin HCJ Constanţa nr. 187/30.05.2018.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor, al judeţului Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
23. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului judeţean şi a Listei de investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2018.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.

UPDATE 1: Pe ordinea suplimentară se află următorul proiect:

Proiect nr. 24, privind modificarea și completarea Hotarârii Consiliului Județean Constanța nr.4 din 29.01.2018 pentru aprobarea infiintarii Serviciului Social de Zi, fară cazare, Centrul de Zi de Recuperare Cogealac, in subordinea D.G.A.S.P.C. Constanta, aprobarea regulamentului de organizare si functionare al acestuia, precum și aprobarea convenției de asociere.
Inițiator: Președinte – Ţuţuianu Marius Horia.

În cadrul ședinței de astăzi sunt prezenți 30 de consilieri. 

Se intonează imnul național. 

UPDATE 2: Proiectul nr. 8 a fost retras de pe ordinea de zi.

Proiectul 1 a fost votat cu 28 voturi pentru și 2 abțineri. La fel și proiectele 2, 3  și 4. Abținerile aparțin consilierilor ALDE.

Proiectele 5, 6, 7, 9 și 10 au trecut cu unanimitate de voturi.

UPDATE 3: Proiectele 11, 12, 13, 14 și 15 au fost votate. De asemenea, și proiectele 16, 17 și 18 au obținut voturile necesare.

Proiectele 19, 20, 21, 22, 23 și 24 au trecut cu unanimitate de voturi.

UPDATE 4: La ședință este prezent și noul manager al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, Romică Stan.

Directorul artistic al Teatrului de Stat Constanta, Mirela Pană, vorbește despre  Festivalul „Miturile Cetății“ (FMC). 

Aceasta invită consilierii la cea de-a treia editie a FMC. Festivalul a fost inițiat de Silviu Purcărete, în urma cu multi ani și reluat acum doi ani de Teatrul de Stat Constanța. 

FMC se desfășoară în cinci locații din orașul Constanța, în perioada 20-27 iunie 2018.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Lista proiectelor incluse pe ordinea de zi

21 Sep 2018 293

ALDE va merge pe negociere politică pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJC

21 Sep 2018 402

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va fi finanţat cu echipamente şi un laborator pentru arheologie subacvatică

18 Sep 2018 135

Peste 70 de ani de închisoare pentru mai mulți directori din Consiliul Județean și afaceriști din Constanța. Dosarul, redeschis azi

17 Sep 2018 724

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru promovarea turismului autohton

15 Sep 2018 459

Cine sunt beneficiarii fondurilor nerambursabile alocate de Consiliul Județean Constanța pentru activitățile sportive?

13 Sep 2018 1039

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post de director general adjunct. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

12 Sep 2018 388

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 700

Learciu explică motivele pentru care ar fi fost îndepărtat din ALDE Deputatul Gerea nu vrea să intre în polemică, dar anunţă că au un posibil înlocuitor la Consiliul Judeţean Constanţa

11 Sep 2018 1033

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1185

Consiliul Judeţean Constanţa face angajări

04 Sep 2018 862

Se amenajează un mini-parc la Pavilionul Expoziţional. 155 de tei, platani şi stejari roşii vor fi plantaţi în această toamnă (document)

04 Sep 2018 2262

Consiliul Judeţean Constanţa a dat în judecată asociaţia fondată de Gheorghe Oancea. Vrea să recupereze stricăciunile din contractul reziliat anul trecut!

30 Aug 2018 1519

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 403

Licitaţie pentru lucrări de pavare şi asfaltare în curtea ISU „Dobrogea“

25 Aug 2018 289

Adevăr şi dezinformări Un consilier a luat judeţul la pas şi povesteşte ce se întâmplă în localităţile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană

24 Aug 2018 2261

Consiliul Judeţean Constanţa Două rute alternative pentru sudul litoralului vor fi reabilitate (galerie foto)

22 Aug 2018 4482

Consiliul Județean aprobă închirierea unor spații aflate în administrarea Spitalului Județean Constanța

20 Aug 2018 591

Soti Cable Neptun a câştigat în instanţă! Câţi bani trebuie să primească de la Consiliul Judeţean

20 Aug 2018 1290

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant

18 Aug 2018 1277

Ministrul Ioan Deneş explică Situaţie critică în judeţul Constanţa şi Delta Dunării. Câţi mistreţi vor fi ucişi şi ce se întâmplă cu vacile localnicilor (galerie foto)

15 Aug 2018 1750

Contracte semnate recent, dar şi restanţe Ce proiecte are în implementare Consiliul Judeţean Constanţa? (galerie foto)

10 Aug 2018 938

Consiliul Judeţean ConstanţaProiectul privind „Monitorizarea și protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre 2014-2020” a fost semnat!

09 Aug 2018 1464

Pavilionul Expoziţional se dotează cu loc de joacă pentru copii

03 Aug 2018 360

UPDATE. Astăzi este ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Zeci de proiecte pe ordinea de zi. Alte două, pe ordinea suplimentară (galerie foto)

31 Jul 2018 572

UPDATE Ședinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Nici un proiect pe ordinea suplimentară de zi (galerie foto)

27 Jul 2018 497

Constanţa. Este şedinţă de Consiliu Judeţean. Ce se discută. Nume de persoane importante pe ordinea de zi

27 Jul 2018 939

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 832

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

24 Jul 2018 1234

Patru imobile ale Consiliului Judeţean Constanţa vor fi expertizate tehnic în vederea demolării sau reabilitării şi consolidării! (document)

23 Jul 2018 415

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marius Enescu la doi ani de mandat! (documente)

23 Jul 2018 859

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi!

19 Jul 2018 1953

Ministrul Sănătății și ministrul Finanțelor, în vizită de lucru la Constanța. Ce se află în programul demnitarilor

19 Jul 2018 565

Averea și interesele consilierului județean PSD Vasile Moldovanu. Investiții în terenuri și clădiri (documente)

17 Jul 2018 675

Cât a încasat anul trecut consilierul judeţean Steluţa Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)

14 Jul 2018 539

A fost semnat contractul de finanțare pentru „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-artistică a Cetății Carsium“!

14 Jul 2018 1949

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţii pentru DJ 223, tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin

12 Jul 2018 570

A fost identificat un nou amplasament Consiliul Judeţean Constanţa, pregătit să se împrumute pentru a construi un spital de pediatrie

11 Jul 2018 2533

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

10 Jul 2018 2910

UPDATE. Consiliul local al municipiului Constanţa convocat în şedinţă de îndată. Primarul Decebal Făgădău o dă la pace cu consilierii opoziției

06 Jul 2018 934

Constanţa. Averea şi interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier judeţean (documente)

06 Jul 2018 866

Consilierul Bogdan Bola a ieşit din zona de confort a aleşilor ce ridică mâna din reflex. Din păcate, propunerile sale sunt ignorate de executivul Consiliului Judeţean Constanţa (document)

04 Jul 2018 2083

La noi, ca la nimeni CJC, invadat de gunoaie. Primăria Constanța somează administrația județului să urgenteze rezolvarea acestei situații

29 Jun 2018 732

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

27 Jun 2018 831

Asociaţia senatorului Chiţac le dă bătăi de cap angajaţilor Inspectoratului în Construcţii, prefectului şi arhitectului-şef Mihai Vânturache!

26 Jun 2018 1664

La mâna Curţii de Conturi În anul Centenarului, Consiliul Judeţean Constanţa, la un pas să taie fondurile pentru proiecte culturale! Cine este vinovat?

23 Jun 2018 1738

Câţi bani pune la bătaie Consiliul Judeţean Constanţa pentru întreţinerea spaţiilor verzi din jurul sediilor administrate

22 Jun 2018 446

„Casa Soarelui“. Ce obligaţii are Consiliul Judeţean Constanţa după publicarea HG în Monitorul Oficial. Următorul obiectiv trebuie să fie redeschiderea secţiei de radioterapie!

18 Jun 2018 821

Consiliul Județean Constanța convocat în ședință ordinară. Sunt 23 de proiecte incluse pe ordinea de zi

13 Jun 2018 682

Cât pune la bătaie Consiliul Judeţean Constanţa Programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor, evenimentelor şi programelor sportive de interes local

13 Jun 2018 752