LIVE TEXT Imagini de la eveniment Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Numeroase proiecte sociale, pe ordinea de zi (galerie foto)

În aceste momente, în Sala „Remus Opreanu”, din cadrul Palatului Administrativ, are loc şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Iată care sunt proiectele aflate pe ordinea de zi:  
 
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Topraisar Casa Albatros şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Lazu Casa Ionuţ şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Locuinţe Protejate Lazu Casa Aurelia şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi  Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării serviciului social cu cazare Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sf. Luca Negru Vodă şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de parteneriat între Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Universitatea Ovidius din Constanţa – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Institutul pentru Educaţie şi Asistenţă Sociala ( ITES) Brest – Franţa şi Asociaţia de Prietenie     Brest – Constanţa.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui imobil din domeniul public al UAT Comuna Cogealac, în domeniul public al UAT Judeţul Constanţa.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuţiei lunare de întreţinere datorate de beneficiarii, aparţinătorii, susţinătorii şi/sau de reprezentanţii legali ai acestora, pentru serviciile furnizate de Unitatea Medico-Socială Agigea, precum şi procedura de stabilire şi de încasare a contribuţiei lunare de întreţinere.   
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.    Iniţiator :
Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei, Statului de Funcţii şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, însoţită de referatele şi rapoartele de specialitate.    
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de servicii de asistare, consiliere şi reprezentare juridică a Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa şi împuternicirea conducerii D.P.J. pentru semnarea acestui contract.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri pentru anul 2018, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
13. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexelor nr.2 şi nr.3 la HCJC nr. 288/28.11.2017, privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, a Organigramei şi Statului de funcţii, pentru Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, în reorganizare judiciară, in judicial reorganization, en  redressment.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă” şi a cheltuielilor legate de acesta.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
15. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 12/2018 privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 244/2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI, aferenţi proiectului Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr.2 la Acordul de Parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, pentru derularea Proiectului “Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
17. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Listei de Investiţii pe anul 2018, pentru Teatrul de Stat Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
18. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
19. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
20. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Programului de evenimente culturale pe anul 2018, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
21. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Protocolului de colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie în vederea implementării proiectului „Gândesc, vorbesc şi acţionez pro-integritate”, aprobat prin HCJ Constanţa nr. 187/30.05.2018.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor, al judeţului Constanţa.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
23. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului judeţean şi a Listei de investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2018.     
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.

UPDATE 1: Pe ordinea suplimentară se află următorul proiect:

Proiect nr. 24, privind modificarea și completarea Hotarârii Consiliului Județean Constanța nr.4 din 29.01.2018 pentru aprobarea infiintarii Serviciului Social de Zi, fară cazare, Centrul de Zi de Recuperare Cogealac, in subordinea D.G.A.S.P.C. Constanta, aprobarea regulamentului de organizare si functionare al acestuia, precum și aprobarea convenției de asociere.
Inițiator: Președinte – Ţuţuianu Marius Horia.

În cadrul ședinței de astăzi sunt prezenți 30 de consilieri. 

Se intonează imnul național. 

UPDATE 2: Proiectul nr. 8 a fost retras de pe ordinea de zi.

Proiectul 1 a fost votat cu 28 voturi pentru și 2 abțineri. La fel și proiectele 2, 3  și 4. Abținerile aparțin consilierilor ALDE.

Proiectele 5, 6, 7, 9 și 10 au trecut cu unanimitate de voturi.

UPDATE 3: Proiectele 11, 12, 13, 14 și 15 au fost votate. De asemenea, și proiectele 16, 17 și 18 au obținut voturile necesare.

Proiectele 19, 20, 21, 22, 23 și 24 au trecut cu unanimitate de voturi.

UPDATE 4: La ședință este prezent și noul manager al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, Romică Stan.

Directorul artistic al Teatrului de Stat Constanta, Mirela Pană, vorbește despre  Festivalul „Miturile Cetății“ (FMC). 

Aceasta invită consilierii la cea de-a treia editie a FMC. Festivalul a fost inițiat de Silviu Purcărete, în urma cu multi ani și reluat acum doi ani de Teatrul de Stat Constanța. 

FMC se desfășoară în cinci locații din orașul Constanța, în perioada 20-27 iunie 2018.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 366

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 306

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 520

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 443

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2657

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 770

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 892

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 393

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 585

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 482

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 878

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 530

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 615

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 564

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 561