Stiri calde

LIVE TEXT Președintele PRO România Victor Ponta la întâlnire cu investitori din județele Constanța și Tulcea (galerie foto+video)

Astăzi președintele PRO România Victor Ponta, va avea o întâlnire în comuna Baia, județul Tulcea, cu investitori din județele Constanța, respectiv Tulcea, dar și cu foști primari din localitățile din județul Constanța și Tulcea. 
 
Evenimentul are loc în incinta complexului Mondial/Hamangia situat în localitatea Baia, județul Tulcea.

"Sperăm ca si de acum înainte acest lucru să se întâmple căci aici în localitatea Baia ne-am organizat și suntem oameni tineri și profesioniști. Dorim să schimbăm imaginea acestei comune" au spus moderatorii. 


Ştefana Zibileanu, coordonator regional județul tulcea de la Pro România a declarat:

"Ne întâlnim ca să ne cunoaștem, pentru a discuta care sunt cele mai bune variante pentru dezvoltarea agriculturii. Chiar astăzi auzeam că vom avea parte de o tornadă, dar iată că e frumos. Cererea foarte mare este de produse agroalimentare. Probleme care necesită o rezolvare rapidă sunt de la dumneavoastră. Dumneavoastră sunteți cei care ne pot propune soluții concrete și ne puteți spune ce așteptați de la PRO România. Alături de noi sunt Constantin Iacov - secretar executiv, Răzvan Filipescu - secretar executiv și președintele PRO România, Victor Ponta. Bun venit la Tulcea, domnule președinte"

 

"Mulțumesc că ați venit așa mulți într-o zi de muncă. Hristos a înviat! Am venit de fiecare dată în Dobrogea cu lucruri concrete de făcut, cu proiecte, cu bani. Știu că oamenii muncesc aici. Știu că după ce muncesc, țin la banii lor. Dacă câștigi banii cu muncă, ai grijă de ei. Din zona, oamenii lucrează în agricultură. Mă gândeam că dacă nu era în altă parte a României, trebuia să îl iau pe Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii. dar mai bine o aduceam pe mama. Vreau să discutăm azi cum puteți să facem să accesați fonduri europene. Aici, e o zonă în care s-a investit mult în agricultura bi. Cum să facem să folosim în supermarketuri produsele noastre. Modul de a da vina pe alții ați văzut. Vine dl Dragnea și spune că ne otrăvesc. ceea ce crede orice om cu mintea la el, dacă nu sunt sprijiniți fermierii români, cei din polonia vor avea prețul mai mic, iar în supermarket cel cu prețul mai mic e luat în magazin. În momentul în care am redus TVA la 9% s-au schimbat lucrurile. Vreau să aflu de la dumneavoastră cum să schimbăm aceste probleme. Povestea cu alea sunt otrăvite, nu interesează pe nimeni. Omul se uită unde e mai ieftin" - a declarat Victor Ponta. 

"Cum facem să îi ținem pe cei tineri să nu plece din țară? O să rămânem cei bătrâni și ajutoarele sociale. În fiecare lună guvernul se împrumută de bani. Cine o să dea banii înapoi? Dacă cei tineri pleacă, dacă ceilalți nu producem mai mult. o să tot adunăm datorii. Banii europeni sunt cei mai buni. Eu văd cum foștii colegii se ceartă cu UE, dar de unde o să vină banii? din Teleorman. Cei care ați accesat fonduri europene știți că acești bani sunt cei mai buni. Despre PRO România, după 2 ani și jumătate am zis să mai vorbim și de altceva în afară de dosarul lui Dragnea. nu vorbim de școli? de subvenții? Eu nu am înțeles de ce Iohannis nu l-a grațiat pe Dragnea și să ne punem să muncim. Îmi place de Iohannis cum îmi place și de Dragnea. Noi ne uităm cum se ceartă și pe lângă noi trec anii și banii. Alături de corina crețu am semnat pentru a veni un miliard de euro pentru județul Tulcea. A venit doamna aia olguța și a spus că se triplează pensiile. Voi o credeți? Nu sunt bani. Cum poți minți pensionarii să le spui că în 2021 le triplezi pensiile. adevărul e altul" - a mai adăugat Victor Ponta. 


UPDATE. ora 13.20

A început sesiunea de întrebări. 

"Am văzut că din România iau produsul în vrac, îl duc în Austria sau Germania și scriu pe el „made în Germany, origin from românia”. De ce nu reușește nimeni să facă produsul până la capăt?" a spus Ponta în legătură cu problema prețurilor produselor bio de la raft. 


Oamenii care participă la dezbatere se plâng de primarul din Baia. 

Locuitorii din baia se plâng că primăria nu le eliberează actele necesare pentru APIA pentru terenuri din pricina datoriilor primăriei. 

O altă problemă este că acum declarația unică se depune online iar mulți din Baia nu au cum să depună declarația. 

Victor Ponta a spus că odată ce s-au mărit salariile în primării, ar trebui ca să ceară ceva în schimb angajaților - să lucreze mai mult.

UPDATE. ora 13.45


Oamenii au precizat că doresc ca Victor Ponta să ducă la îndeplinire ce promisiuni a făcut când era prim-ministru și că acum îl vor susține la europarlamentare. 

"Cum facem să luăm bani europeni?" e întrebarea pe care o repetă Ponta.


Cei prezenți spun că soluția stă în tinerii fermieri prin ținerea lor în țară, mai ales prin alocarea de buget în județul Tulcea pentru a putea susține programele de ajutor pentru agenții economici pentru a angaja oameni. 

Oamenii se mai plâng de problema terenurilor și de prețul produselor cu proveniență animală și agricolă. 

Victor Ponta reiterează faptul că noua generație trebuie să rămână în Baia. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Dragnea, de la penitenciar, la tribunal. În ce dosar este audiat ca martor fostul preşedinte PSD

12 Sep 2019 373

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 479

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la un acord pentru alegerile prezidenţiale

22 Jul 2019 534

Ședință a liderilor PSD în acest week-end în stațiunea Neptun

20 Jun 2019 968

Președintele Klaus Iohannis „Românii au votat pentru România europeană și au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției”

13 Jun 2019 573

Preşedintele PRO România, Victor Ponta a renunţat la mandatul de europarlamentar

13 Jun 2019 665

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 554

Victor Ponta (PRO România) - „Dragnea a îngropat PSD”

26 May 2019 469

Candidaţii PRO România Victor Ponta, Corina Creţu şi Mihai Tudose, prezenţi la Constanţa (galerie foto)

20 May 2019 1169

Victor Ponta, întâlnire cu membrii partidului PRO România la Constanța

18 May 2019 802

Interviu Victor Ponta (PRO România) - „PRO România crede că locul nostru este şi trebuie să rămână în Europa şi sper ca tot mai mulţi români să aibă încredere în noi şi să ne susţină“

14 May 2019 652

Victor Ponta "PNL vrea la guvernare, dar nu e pregătit! E opinia unui fost premier"

09 May 2019 675

Liderul PRO România, Victor Ponta, prezent în localitatea tulceană Baia. „Cum facem să luăm bani europeni?“ (galerie foto)

07 May 2019 631

Echipa de candidaţi PRO România la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019

06 May 2019 621

Victor Ponta (PRO România) - „Am decis să salvăm valorile social-democraţiei europene şi prestigiul de profesionalism dobândit în guvernarea 2012-2015!“

04 May 2019 527