LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

 
În aceste momente are loc ședința orinară a Consiliului Judeţean Constanţa, în  Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Sunt prezenți 34 de consilieri. Ședința a început cu precizarea că Marian Iordache a semnalat faptul ca la punctul 22 nu este mumele propunerii pentru noul director la Teatrul de Stat.

UPDATE 1: Proiecte de hotărâre 1,2,3 și 4 au fost votate.

UPDATE 2:  Proiecte de hotărâre 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 și 13 au fost votate.
 
Proeictui 14 – Proiectul nr.14 privind încetarea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.168/17.08.2016 privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizțrii sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat a fost RETRAS. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.

UPDATE 3:  La proiectul nr. 15 -privind aprobarea Protocolului cu SC Tracon SRL Brăila în vederea integrării infrastructurii deținute de aceasta în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța,  consilierii PNL s-a abținut. 
 
"Proiectul de hotărâre a fost inclus pe ordinea de zi și când a ajuns la mine am constatat că sunt o grămadă de documente care lipsesc. Nu reușeau să mă convinga pentru a da avizul de legalitate și, implicit, pe dvs. Am solicitat să fie completate. Inclusiv ieri am avut  o ședință cu cei de la sistemul de management. Am cerut un raport de la achiziții publice să ne asiguram că cele doua depozite de la Ovidiu și Costinești nu încalcă legislația. Acest raport, care este un punct de vedere a fost adus ieri la mine. Acesta este motivul pentru care nu este pe site", a explicat Mariana Belu.

UPDATE 4: Claudiu Palaz, vicepreședintele CJC, a precizat că, dacă acest proiect se va bloca, nu o să fie de bun augur pentru județul Constanța. „Dacă blocam acest proiect, chiar vor fi probleme majore. Cele două gropi de gunoi vor trebui să fie prinse în acest program. Era corect ca să fie documentația pusa la punct", a transmis Claudiu Palaz.


UPDATE 5:  „Proiectul este legal, este în regulă. Obieția doamnei Belu se rezumă la procedură. I-a cerut un raport și a venit un punct de vedere. Dacă proiectul nu trece, dăm inapoi 56 de milioane de euro", a spus, la rândul său, Gheorghe Donțu.
 

UPDATE 6:

 
„Este un proiect greu, în care a trebuit să formăm o structura la nivel de întreg județul. Trebuie să intrăm pe ultima faza. Am făcut deja o stație la Tortoman, am închis 5 gropi de gunoi. Atât de multe investiții să le blocam în aceste protocoale de colaborare, este păcat", a subliniat Cătălin Anton, managerul de proiect.
 
"Nu avem cum să votăm un astfel de proiect fără să il citim. înțelegem valoarea proiectului, dar așteptam ședința extraordinară", a menționat Marian Iordache.
 
Astfel, la proiectul 15, au fost 13 voturi împotriva și 21 pentru. Prin urmare, acest proeict a trecut.

UPDATE 7: Proiectul 16 a trecut cu 13 voturi împotivă și 21 pentru.  Proiectele 17 și 18 au trecut cu 34 pentru.  Și proiectul 23 a trecut.

UPDATE 8:  Proiectul 24 a trecut. Acesta a obținut 14 voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 3 abțineri.

 
Iată oridnea de zi:
 
Proiectul nr.1 privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluarii anuale a managerului Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța pentru anul 2018. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.2 privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluarii anuale a managerului Muzeului de Artă Constanța, pentru anul 2018. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.3 privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluarii anuale a managerului Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”, pentru anul 2018. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.4 privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluarii anuale a managerului Bibliotecii Județene „I.N.Roman” Constanța, pentru anul 2018. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.5 privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, pentru anul 2018. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.6 pentru modificarea H.C.J. Constanta nr. 24/30.01.2019 privind aprobarea comisiei de organizare si desfășurare a evaluarii anuale a managerului Teatrului de Stat Constanta pentru anul 2018. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.7 privind aprobarea rezultatului final al concursului, proiectul de management câștigător și durata contractului de management la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.8 privind aprobarea preluării unui bun imobil din domeniul public al Comunei Chirnogeni în domeniul public al Județului Constanța și aprobarea unui act adițional la contractul privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare către SC RAJA SA. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.9 privind aprobarea preluării unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Nicolae Bălcescu în domeniul public al Județului Constanța, iîn vederea construirii a 3 (trei) locuințe protejate și un Centru de zi cu o capacitate de minim 30 de locuri. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.10 privind modificarea punctului 5 din anexa nr.1 la H.C.J. nr.13/30.01.2019 privind aprobarea preluarii unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Chirnogeni în domeniul public al Judetului Constanta, în vederea construirii a 4 locuințe protejate si a unui Centru de zi. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.11 privind aprobarea Protocolului de Colaborare între Consiliul Județean Constanța și Direcția Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța privind modalitatea de cooperare interinstituțională, în vederea implementării Ordonanței Guvernului nr. 24/2016, actualizată. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.12   privind aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța, pentru anul 2019. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.13  privind modificarea Anexei nr.2 a HCJC nr.254/03.12.2014 privind repartizarea spațiilor cu destinația de birouri, precum și a locuințelor de serviciu din imobilul bloc L4, situat în Municipiul Constanța, aleea Magnoliei nr.2, aprobarea criteriilor de repartizare, a chiriei, precum și a contractului de închiriere. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.14 privind încetarea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.168/17.08.2016 privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizțrii sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat a fost RETRAS. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr.15 privind aprobarea Protocolului cu SC Tracon SRL Brăila în vederea integrării infrastructurii deținute de aceasta în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deseurilor în județul Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proectul nr. 16 privind aprobarea Protocolului cu SC Iridex Group Salubrizare SRL Costinești în vederea integrării infrastructurii deținute de aceasta în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 17 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf.Apostol Andrei” Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 18 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 19 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul „Reabilitarea DJ 222, Mihail Kogalniceanu–Cuza Vodă, km 130+615 – km 150+210”. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 20 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul „Reabilitare drum județean DJ 224 Medgidia – Tortomanu – Silistea, km 0+000- 21+585. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.”
 
Proiectul nr. 21 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Modernizare trotuar strada Traian”. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 22 privind numirea directorului general interimar de la Teatrul de Stat Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 23 privind stabilirea pe anul 2019 a salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 
Proiectul nr. 24 privind incetarea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.168/17.08.2016 privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat, ca urmare a renunțării la calitatea de membru al comisiei a unor persoane. Inițiator - Țuțuianu Marius Horia.
 







 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 325

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 396

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 881

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 619

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 932

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 418

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 387

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 556

Consiliul Județean Constanța repară și zugrăvește Centrul Militar Zonal cu 130.000 de euro (DOCUMENT)

20 Mar 2024 380

Regulamentul finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Constanța pentru activități de tineret de interes local, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

19 Mar 2024 411

Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța vrea să anuleze în instanță actualizarea programului de transport județean de persoane (DOCUMENT)

17 Mar 2024 674

Consiliul Județean Constanța a achitat circa 100 de euro pentru coroana depusă în memoria eroilor de la Gura Dobrogei. De unde a cumpărat-o (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 718

Comisia pentru evaluarea managerilor instituțiilor de cultură subordonate CJC, cazate la Hotel Guci (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 440

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 556

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1097