Stiri calde

Liviu Dragnea anunţ privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Ce a mai declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut un anunţ-surpriză în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. Dragnea le-a spus colegilor că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019.
 
Informaţia a fost confirmată şi primarul Capitalei. Gabriela Firea a spus că Liviu Dragnea a anunţat  că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Firea a mai spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.
 
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE - Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

 Ce a mai declarat Dragnea:
 
A fost o zi lungă cu două evenimente importante pentru noi- Cex și grupurile parlamentare. Am aprobat la Cex un document foarte important, actele normative din această toamnă. Toate acele măsuri sunt derivate din programul de guvernare. am adoptat o măsură la care lucrăm de ceva timp, un program de revitalizare a stațiunilor balneare, este vorba despre un fond care va fi creat și la care vor avea acces autoritățile locale și firmele din domeniu.

Am decis să prelungim existența voucherelor de vacanță cu cel puțn un an.  Am discutat și despre măsurile care urmează să fie adoptate în ceea ce privește pesta porcina. Procedurile de despăgubire a gospodăriilor se vor desfășura rapid. Am mai vorbit despre referendum. Am dat un vot de asumare politică, de susținere a acestui obiectiv și am stabilit data pentru 7 octombrie. Mai trebuie dat votul în Senat. 

A fost o solicitare a dnei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan, nu vreau să insist. A fost un singur vot pentru.

S-a spus că vrem să eliminăm avizele din ministere. România nu mai poate sta prizonieră unor funcționari care blochează proiecte. Li s-a cerut miniștrilor să rezolve rapid această problemă 

S-a discutat despre situația protocoalelor. I s-a cerut premierului o OUG pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestor protocoale. 

Despre candidatura la președinție:

Le-am spus colegilor că trebuie să avem un candidat comun, nu neapărat să nu fie de la PSD. Am discutat și Cu Tăriceanu. Încep discuțiile în partid. 

Nu am avut niciodată obiectivul de a candida la alegerile prezidențiale. Nu cred că va apare un motiv care să mă convingă să candidez. Cel mai important este ca Iohannis să nu mai fie președinte. Încă 5 ani cu Iohannis este un dezastru pentru România. 

Despre conflictul cu Firea

Eu nu am primit nicio critică de la Firea în ședința PSD. Acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susținere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune problema că eu o susțin pe Carmen Dan.

O înțeleg pe Firea. Din partea mea, nu o să mă auziți că o să o critic pe Gabi Firea, sper că va trece peste această supărare.

Spun foarte clar, jandarmeria a acționat corect. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest și 400 de oameni ar merge la Cotroceni și i-ar ruga pe jandarmi ”dați-vă la o parte că vrem să vizităm Palatul Cotroceni”

Nu știam că Firea va veni azi cu solicitarea de demitere. Eu nu sunt consilierul lui Carmen Dan și nu stau să-i pregătesc intervențiile din Cex. Am convenit că avem lucruri de făcut. Sper că într-o perioadă rezonabilă vor fi depășite aceste supărări.

M-am uitat în sală, la momentul votului din Cex, cum mă uit și acum. Am două perechi de ochelari, unii de aproape și unii de distanță. Iar unii stăteau cu spatele, că așa era așezată sala.  

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şedinţă CExN al PSD, la Palatul Parlamentului. Se va decide noua formulă a Guvernului

15 Jul 2019 435

UPDATE Congres extraordinar la PSD; social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general

29 Jun 2019 750

Ce decizii s-au luat în CEx-ul PSD dinaintea Congresului. Cine sunt social-democraţii care s-au retras din competiţia internă?

29 Jun 2019 756

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat candidaturile pentru funcţiile de preşedinte al partidului

28 Jun 2019 594

Ședință CExN PSD Eugen Teodorovici, numit vicepremier interimar

28 Jun 2019 606

Premierul Viorica Dăncilă, despre remanierea Guvernului. Ce s-a discutat la întâlnirea de la Neptun

21 Jun 2019 595

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri

07 Jun 2019 448

Surse. Gabriela Firea redevine preşedinte al organizaţiei PSD de Bucureşti și vicepreşedinte PSD la nivel naţional

28 May 2019 361

Funcţia de preşedinte executiv al PSD va fi preluată de Paul Stănescu

28 May 2019 349

UPDATE. Comitetul Executiv Național al PMP votează lista candidaților la alegerile europarlamentare. Cine se află pe această listă

25 Mar 2019 820

Cine este Daniel Suciu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale

19 Feb 2019 595

Cine este Răzvan Cuc, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Transporturilor

19 Feb 2019 845

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre cele două nominalizări pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării și al Transporturilor

19 Feb 2019 398

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni

10 Dec 2018 388

Demisia miniştrilor Şova şi Stănescu, solicitată de Viorica Dăncilă

20 Nov 2018 389