Stiri calde

Liviu Dragnea anunţ privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Ce a mai declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut un anunţ-surpriză în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. Dragnea le-a spus colegilor că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019.
 
Informaţia a fost confirmată şi primarul Capitalei. Gabriela Firea a spus că Liviu Dragnea a anunţat  că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Firea a mai spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.
 
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE - Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

 Ce a mai declarat Dragnea:
 
A fost o zi lungă cu două evenimente importante pentru noi- Cex și grupurile parlamentare. Am aprobat la Cex un document foarte important, actele normative din această toamnă. Toate acele măsuri sunt derivate din programul de guvernare. am adoptat o măsură la care lucrăm de ceva timp, un program de revitalizare a stațiunilor balneare, este vorba despre un fond care va fi creat și la care vor avea acces autoritățile locale și firmele din domeniu.

Am decis să prelungim existența voucherelor de vacanță cu cel puțn un an.  Am discutat și despre măsurile care urmează să fie adoptate în ceea ce privește pesta porcina. Procedurile de despăgubire a gospodăriilor se vor desfășura rapid. Am mai vorbit despre referendum. Am dat un vot de asumare politică, de susținere a acestui obiectiv și am stabilit data pentru 7 octombrie. Mai trebuie dat votul în Senat. 

A fost o solicitare a dnei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan, nu vreau să insist. A fost un singur vot pentru.

S-a spus că vrem să eliminăm avizele din ministere. România nu mai poate sta prizonieră unor funcționari care blochează proiecte. Li s-a cerut miniștrilor să rezolve rapid această problemă 

S-a discutat despre situația protocoalelor. I s-a cerut premierului o OUG pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestor protocoale. 

Despre candidatura la președinție:

Le-am spus colegilor că trebuie să avem un candidat comun, nu neapărat să nu fie de la PSD. Am discutat și Cu Tăriceanu. Încep discuțiile în partid. 

Nu am avut niciodată obiectivul de a candida la alegerile prezidențiale. Nu cred că va apare un motiv care să mă convingă să candidez. Cel mai important este ca Iohannis să nu mai fie președinte. Încă 5 ani cu Iohannis este un dezastru pentru România. 

Despre conflictul cu Firea

Eu nu am primit nicio critică de la Firea în ședința PSD. Acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susținere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune problema că eu o susțin pe Carmen Dan.

O înțeleg pe Firea. Din partea mea, nu o să mă auziți că o să o critic pe Gabi Firea, sper că va trece peste această supărare.

Spun foarte clar, jandarmeria a acționat corect. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest și 400 de oameni ar merge la Cotroceni și i-ar ruga pe jandarmi ”dați-vă la o parte că vrem să vizităm Palatul Cotroceni”

Nu știam că Firea va veni azi cu solicitarea de demitere. Eu nu sunt consilierul lui Carmen Dan și nu stau să-i pregătesc intervențiile din Cex. Am convenit că avem lucruri de făcut. Sper că într-o perioadă rezonabilă vor fi depășite aceste supărări.

M-am uitat în sală, la momentul votului din Cex, cum mă uit și acum. Am două perechi de ochelari, unii de aproape și unii de distanță. Iar unii stăteau cu spatele, că așa era așezată sala.  

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine este Daniel Suciu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale

19 Feb 2019 296

Cine este Răzvan Cuc, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Transporturilor

19 Feb 2019 392

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre cele două nominalizări pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării și al Transporturilor

19 Feb 2019 250

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni

10 Dec 2018 293

Demisia miniştrilor Şova şi Stănescu, solicitată de Viorica Dăncilă

20 Nov 2018 315

Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost excluși din PSD

05 Nov 2018 372

Excluderi din partid, anunţate de Liviu Dragnea, înainte de discuţiile Comitetului Executiv al PSD

05 Nov 2018 520

Liviu Dragnea a propus partidului să se organizeze două şedinţe de Comitet Executiv Naţional

01 Nov 2018 314

Viorica Dăncilă Comitetul Executiv Naţional al PSD se întruneşte săptămâna viitoare

24 Oct 2018 263

La Naţionalele de la Ploieşti, Olga Didilescu a primit diploma de onoare acordată de Federaţia Internaţională de Gimnastică

15 Oct 2018 1421

Noutăți pe lista miniștrilor care ar putea fi remaniați. Care sunt numele noi de pe listă

30 Sep 2018 767

​Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a opus excluderii din partid a Gabrielei Firea

21 Sep 2018 348

Solicitarea privind demisia lui Liviu Dragnea, analizată astăzi în cadrul CExN

21 Sep 2018 519

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește la sfârșitul săptămânii. Poziția filialei Constanța, decisă astăzi

20 Sep 2018 336

Începe şcoala de pregătire politică a Tineretului Social Democrat. Se întruneşte Comitetul Executiv Naţional

15 Jun 2018 817