Liviu Dragnea, despre legea toleranței- „Informații false cu privire la libertatea de exprimare”

 
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a publicat în urmă cu oră pe pagina sa de Facebook un nou mesaj referitr la legea toleranței, despre care spune că au apărut informații false. Acestea ar fi fost răspândite tocmai de partidele de dreapta și chiar de canale media care „au ignorat realitatea și au intrat în logica de campanie electorală”.
 
„Legea privind susținerea toleranței a stârnit un val de injurii la adresa mea. Timp de câteva zile, vocea rațiunii s-a făcut auzită cu mare greutate. Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare și cât reacție sinceră, s-o facă alții. Mă încearcă însă o tristețe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii și aproape toți cei care m-au insultat au făcut-o preluând, ca un ecou, informații false cu privire la libertatea de exprimare. Aceste informații false au fost puse în circulație de partidele de dreapta și, spre surprinderea mea, chiar de canale media care au ignorat pur și simplu realitatea și au intrat în logica de campanie electorală. Sper ca vom ști să învățăm ceva din lucrurile neplăcute care s-au întâmplat. Una dintre lecții este că prejudecățile politice, cum este aceea că Liviu Dragnea sau PSD sunt apărătorii comunismului, conduc inevitabil la răstălmăciri și la greșeli dureroase, afectându-i în final pe cetățeni. O altă lecție este datoria elementară de a ne informa înainte să aruncăm cu piatra. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut această lege, cu riscul de a se expune valului de injurii. Le mulțumesc în mod special celor care, deși nu mă simpatizează deloc și nu votează cu PSD, au avut tăria să spună că legea inițiată de mine nu aduce niciun prejudiciu societății românești. Asemenea oameni, capabili să se ridice deasupra conflictelor de moment și a partizanatelor politice, sunt o sursă importantă de încredere. (...) Le mulțumesc tuturor celor ce s-au exprimat, fiecare după cum a putut, în legătură cu această lege. E dovada că libertatea și demnitatea preocupă societatea românească într-o măsură sănătoasă. Societatea își măsoară, din când în când, limitele de expresie și de toleranță, iar această lege ne ajută, la urma urmei, să devenim mai toleranți”, a fost mesajul lui Liviu Dragnea publicat pe pagina de socializare.
 
Proiectul legii privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, inițiat de Liviu Dragnea, a stârnit discuții în ședința de plen a Camerei Deputaților de miercuri. Inițiativa legislativă ar putea fi votată săptămâna viitoare, scrie agerpres.ro. 



Sursa foto: Facebook - Liviu Dragnea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Dragnea, despre Brexit –„ Să negociem interesele românilor care trăiesc în Marea Britanie”

26 Jun 2016 1813

Dragnea confirmă. Gabriela Firea ar putea fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

01 Dec 2015 1803

Liviu Dragnea – „Premierul nu trebuie să fie de la PSD”

04 Nov 2015 1740

Liviu Dragnea„Vanghelie va plăti în instanță pentru afirmațiile mincinoase făcute despre mine și despre Victor Ponta”

18 Jan 2015 1631