UPDATE Viorica Dăncilă şi ceilalţi miniştri, întâlnire de gradul 0 la Constanţa. Participă la Şcoala de Vară a Femeilor Social Democrate. Liviu Dragnea, marele absent (galerie foto+video)

Organizaţia Femeilor Social Democrate organizează în acest weekend pe litoral Şcoala de Vară a Femeilor Social Democrate, care an de an se ţine la Pavilionul Expoziţional din municipiul Constanţa. De la ora 15:00, sunt aşteptaţi însuşi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care va ţine un discurs alături de primul ministru al României, Viorica Dăncilă.

În programul zilei de vineri, era anunţat următorul moment, care suferă întârziere: "Ora 15:00 – 17:30 – CONTEXTUL POLITIC NAȚIONAL ȘI EUROPEAN ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI cu partiparea Președintelui PSD și Președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a Președintelui Executiv PSD și Prim-ministru Viorica Dăncilă, și a celorlalți lideri PSD"

La eveniment sunt aşteptate şi alte nume sonore din PSD, inclusiv  miniştrii din Guvernul României. Invitaţii sunt întâmpinaţii de membri Asociaţiei Culturale TOMIS.

UPDATE

Prima care a ajuns la eveniment a fost Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, care nu a ratat ocazia să prindă câteva raze de soare, cei prezenţi remarcând bronzul perfect.

La faţa locului se află şi senatorul Nicolae Moga.

UPDATE 16:00
La eveniment nu s-au prezentat încă cei doi invitaţi aşteptaţi, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă.


UPDATE 16:30

Viorica Dăncilă a ajuns fără preşedintele PSD Liviu Dragnea.


UPDATE 16:45
Sorina Pintea, Ana Birchall, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb,
dar şi multe alte nume sonore din PSD sunt în sală alături de femeile din cadrul OFSD.
Sorina Pintea a vorbit de bilanţul măsurilor luate de minister pentru sănătatea românilor, cât şi despre aprovizionarea cu medicamente a programelor naţionale de sănătate. A adus în discuţie şi subiectul spitalelor regionale, dar şi promovarea inovaţiei în medicină.
Ana Birchall, cu ajutorul telefonului mobil, a vorbit despre Limba Română, folosind citate din scrierile lui Nichita Stănescu. A adus în temă şi parteneriatele strategice şi eforturile susţinute de ea în acest sens. S-a pupat cu Viorica Dăncilă pe obraz şi a spus că "de câte ori i-am cerut sprijinul m-a ascultat, indiferent de oră".

A luat cuvântul Eugen Teodorovici, care a spus că trebuie să se axeze pe economie. "Omul de stânga este susţinătorul economiei. Ne aşteaptă două perioade dificile: ultimul trimestru al acestui an şi anul viitor când vom deţine preşedinţia Consiliului European. De asta este foarte important să rămână împreună. Şi avem nevoie de dumneavoastră lângă noi, pentru că, nu-i aşa, femeia te ridică, femeia te coboară", a spus ministrul.

Acesta a spus că se gândeşte în glumă să candideze pentru postul de preşedinte al organizaţiei de femei sau măcar preşedinte onorific. El a primit de la primarul Cumpenei, Mariana Gâju, un stilou, ca "să bugeteze cu el şi să aducă prosperitate românilor".

Natalia Intotero, de la Ministerul Românilor de Pretutindeni, a propus să meargă în organizaţii să strângă cărţi în Limba Română pentru a le duce acestora în diasporă de 1 Decembrie.

Mariana Gâju, primarul din Cumpăna a vorbit de investiţia de la RAJA; cea de 600.000 de euro, pentru cele 6 localităţi din judeţul Constanţa. De asemenea, a declarat că "avem în acest mandat cele mai multe femei parlamentar, cele mai multe femei ministru. Trebuie să punem şi noi în România egalitate între femei şi bărbaţi".

UPDATE 17.45: Rovana Plumb, președintele organizaţiei femeilor din PSD îi mulțumeste Vioricăi Dăncilă pentru tot ce face pentru România.

"Vom câștiga anul viitor și alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, vom fi în linia 1 într-o ţară a protocoalelor secrete pentru că noi avem un angajament sincer faţă de femei."

Toată sala s-a ridicat în picioare şi o aplaudă pe Viorica Dăncilă.

UPDATE 18.00: Viorica Dăncilă: "În fiecare an aștept Şcoala de Vara a Femeilor Social Democrate. Anul acesta este unul deosebit anul centenar și pregătirea României pentru preluarea conducerii comisiei Europene. Acest an înseamna să fim mai buni, să avem dispute dar pe proiecte, pe lucruri bune.
Anul centenar nu înseamna jigniri, scindare, violenţă. Oare ce vor înțelege copiii noștri, generațiile viitoare. Cum vor fi judecați de cei care vin după noi? Toți vom răspunde mai ales cei care au înlocuite argumente cu jigniri, proiectele cu plângeri penale.

Este pentru prima data când un premier are dosar penal pentru un act diplomatic cu un partener strategic. Înțeleg lupta politică  dar nu concept ca trebuie să punem etichete sau să ne jignim. Romanii ne judecă pentru ceea ce facem pentru ei, nu pentru cum îi jignim pe ceilalți. Nu asta este România pe care ne-o dorim noi.

Vă rog să nu cedam în fata dorinței de scindare a societății românești. Mi-am dorit întotdeauna echilibru și consens de la instituții și partide politice. Să ieșim din acest joc al urii, să nu mai fim jugraviţi în culori triste. Am fost descumpănita de virulenţa atacurilor lansate asupra mea dar am înțeles că cei care îmi numără virgulele și greșelile de exprimare nu au altceva de criticat şi atunci se limitează la aceste lucruri. Poate că am greșit, este oboseală imensă, presiunea este mare. Poate voi mai greşi dar nu în ceea ce privește deciziile pe care le voi lua pentru România și pentru români. Toate deciziile pe care le-am luat pentru romani de acum încolo le vom axa pe investiții şi să cerem cadrul favorabil ca investitorii să vină și să investească. Am modificat legea achiţiilor, legea parteneriatului publici privat. Am adoptat studiul de fundamentare autostrada Ploiești-Comarnic-Braşov, primul proiect în parteneriat public-privat."

Premierul mulțumeste pentru susținerea colegelor: "De câte ori mi-e greu gândul îmi zboară spre organizaţia de femei. De aici îmi iau puterea. Voi merge mai departe pana când coaliția va spune stop. Nu ma intimidează nici acuzele, nici jignirile, de vreme ce am certitudinea ca muncesc pentru România. Împreună trebuie sa aducem liniștea, normalitatea în Romania. Să fim mai buni în acest an centenar! Nu am niciun motiv să fac un pas inapoi, dragile mele.", a încheiat Dăncilă.

Se pare ca premierul va ieși prin spate deoarece protestatarii sunt în faţa Pavilionului Expoziţional.

De aici, premierul pleacă spre Neptun.

UPDATE 18.17: Viorica Dăncilă primeşte de la primarul Mariana Gâju un stilou cu care sa semneze deciziile pentru proiectele pentru toată ţara.

Mariana Gâju: "Cu acest stilou să trimiteți fonduri peste tot în ţară!"

UPDATE 18.20: Circa 40 de persoane protestează în aceste momente în faţa Pavilionului Expoziţional. Manifestanţii scandează "Hoţii!", "Pui de hoți și de mafioţi", "Slugile lui Dragnea", "Şefele voastre e cele mai proaste!!!"

Pe măsură ce ies din clădire, toate participantele la Şcoala de Vara a Femeilor PSD sunt huiduite. Se scandează "Analfabetele!"



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1828

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1442

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1214

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1419

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3540

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3834

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2990

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1426

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1329

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1454

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1649

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1596

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1500

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2053

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2637