Lotul României, patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a anunțat luni că lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale, una de aur, două de argint şi una de bronz.

La olimpiadă, care s-a desfăşurată în perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno în Cehia, au participat 44 de concurenţi din 10 ţări.

Alexandru Velea, laureat cu argint la ediţia precedentă, a câștigat anul acesta medalia de aur la Olimpiadă. Velea este elev în calsa a XII-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca.

Argintul a fost obținut de Rareş-Darius Buhai, elev în calsa a XII-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa şi Valentin-Marius Hârşan, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar medalia de broz a fost câştigată de Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa României.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.