Lovitură în cazul pensiilor speciale pentru aleşii locali

Potrivit legii privind Statutul aleşilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, în ultima şedinţă de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, preşedinţii de Consilii judeţe şi vicepreşedinţii acestora care îndeplinesc condiţiile vârstei de pensionare vor putea primi, la încetarea mandatului, o "indemnizaţie pentru limită de vârstă" (pensie specială), în acelaşi regim cu senatorii şi deputaţii.

Condiţiile de acordare sunt ca aleşii locali să nu fie realeşi pentru un nou mandat şi ca aceştia să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie precum luarea sau darea de mită şi traficul de influenţă. De subliniat că aceste dispoziţii se aplică doar în cazul în care condamnarea survine ca urmare a săvârşirii infracţiunii în calitatea oficială de ales local. Mai mult, nu sunt incluse infracţiunile de serviciu, precum delapidarea, abuzul în serviciu sau deturnarea de fonduri.
 
Sursa: realitatea.net  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorii USR PLUS au respins definitiv pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene

07 May 2021 4364

Cu ce se mai ocupă parlamentarii. Indemnizaţii pentru limită de vârstă destinate aleşilor locali şi judeţeni!

14 Mar 2018 2404

A fost adoptat proiectul privind pensiile speciale pentru aleșii locali

21 Jun 2016 1995

S-a decis! Primarii vor avea pensii speciale

21 Dec 2015 2033