Lucrare amplă de modernizare a reţelei RAJA în zona Ovidiu

Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a stației de pompare Cota 20 Ovidiu, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 04 decembrie 2014, în intervalul 00,00 – 24,00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din satul Oituz, din comuna Lumina și din satul Nazarcea din comuna Ovidiu, dar și abonații din zona de la intrarea în localitatea Mihail Kogalniceanu: Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, unitățile militare și agenții economici din zonă.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Extindere rețele apă și canalizare, reabilitarea a 2 stații de pompare și stație de pompare ape uzate nouă   – localitatea Ovidiu”, în valoare de 8,05 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 2,3 milioane lei. În cadrul acestui proiect, au fost realizate două stații de pompare noi pentru sistemul de canalizare, complet automatizate. Stația de pompare Cota 20 Ovidiu a fost reabilitată total, instalațiile aferente obiectivului având o vechime de peste 40 de ani.

Proiectul mai cuprinde și extinderea rețelelor de alimentare cu apă, în zona nouă a orașului Ovidiu, pe o lungime de peste un kilometru, pe străzile: C, D, M4, M5 și M7. Pe parte de canalizare, sistemul a fost extins cu 2,9 km, pe străzile 1, 2, Egretei, Rândunicii, Păunului, Lăstunului, Pajiștei, Fulgerului, Mugurel, Uzinei și DN2A. În plus, a fost montată o nouă magistrală de preluare a apelor uzate, între stațiile de pompare din localitate, pe o lungime de 8,2 km. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.