Ludovic Orban - "Vom depune o sesizare penală la PICCJ împotriva ministrului Carmen Dan şi a prefectul Capitalei"

Ludovic Orban a anunţat luni că PNL va depune o plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, şi a altor actori politici şi guvernamentali care au fost implicaţi în "lanţul decizional care a dus la reprimarea brutală a manifestaţiilor" din Piaţa Victoriei, informează Agerpres.

"Vineri, 10 august, Dragnea şi camarila sa au adus România cu 28 de ani în urmă, în vremea mineriadelor, în vremea reprimării brutale a manifestaţiilor paşnice. Timp de 28 de ani, în România, nu au existat astfel de acţiuni de reprimare brutală a manifestaţiilor paşnice organizate de cetăţenii români. Dragnea şi camarila sa au transformat instituţiile statului în arme politice de luptă împotriva cetăţenilor români. PNL va face toate demersurile posibile pentru identificarea şi pedepsirea vinovaţilor pentru aceste agresiuni fără precedent împotriva cetăţeanului român care au fost realizate sub comanda politică a partidului de guvernământ şi a reprezentanţilor partidelor de guvernământ în instituţiile statului. Vom depune o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o sesizare penală care îi vizează în principal pe Carmen Dan, pe prefectul Capitalei şi pe alţi actori politici sau guvernamentali despre care vom avea informaţii până la momentul depunerii sesizării că au fost implicaţi în lanţul decizional care a dus la reprimarea brutală a manifestaţiilor", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.


El a precizat că argumentele pentru o astfel de sesizare sunt legate de faptul că ministrul de Interne "a coordonat" acţiunile de intervenţie din Piaţa Victoriei, iar prefectul Capitalei este responsabilă pentru "represiunea brutală".

"Carmen Dan se ştie că a stat la Ministerul de Interne şi că a coordonat toate acţiunile de intervenţie. Cu siguranţă, Carmen Dan, ministru de Interne, sub comanda directă a lui Dragnea, pentru că ştie foarte clar că doamna Carmen Dan nici măcar directorul de cabinet nu şi-l angajează fără să îi ceară acordul lui Dragnea, se ştie foarte clar legătura între Dragnea şi Carmen Dan. Carmen Dan a stat acolo şi a coordonat toate intervenţiile Jandarmeriei, deci este în mod clar implicată. Iar în ceea ce priveşte prefectul Capitalei, care este omul de casă al Gabrielei Firea, a fost consilier sau director de cabinet al Gabrielei Firea şi înainte a fost om de casă al soţului Gabrielei Firea, primarul Voluntariului, Florentin Pandele, este, de asemenea, din punctul nostru de vedere, responsabilă pentru represiunea brutală şi pentru comiterea a cel puţin a abuzului în funcţie prin faptul că a semnat ordinul de reprimare, ordinul de dispersare a mulţimii în baza planului de intervenţie pe care l-a avut la dispoziţie", a afirmat Orban.


Întrebat dacă PNL ia în calcul o plângere penală împotriva Gabrielei Firea, el a arătat că în măsura în care vor fi identificate informaţii.

Potrivit lui Orban, Parchetul General ar trebui să se autosesizeze în cazul "instigatorilor".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei, depusă la Tribunalul București (VIDEO)

20 Dec 2021 1635

S-a făcut publică lista informațiilor secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Telecomunicații Speciale

22 May 2020 3322

Klaus Iohannis va merge la CCR pentru preluarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al României

28 Nov 2019 1582