Lumina sfântă a ajuns în România. Declaraţiile episcopului vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Lumina de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" și va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iași, Suceava, Sibiu, Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare și Timișoara pentru comunitățile de credincioși ortodocși din aceste regiuni ale țării.

''Cu încredințarea și binecuvântarea Prea Fericitului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, o delegație a BOR s-a aflat în aceste zile la Ierusalim pentru a aduce, așa cum s-a întâmplat și în anii din urmă, Sfânta Lumină din Biserica Învierii Mântuitorului. Sfânta Lumină a coborât azi în Biserica Sfântului Mormânt la orele 14,15 și a fost împărțită celor prezenți de către Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și a toată Palestina. Aseară, delegația BOR a fost primită la sediul Patriarhiei Ierusalimului de către Prea Fericitul Teofil al III-lea care a amintit, în cuvântul său, de prezența bisericii noastre, alături de alte biserici ortodoxe surori, în Țara Sfântă, în aceste zile'', a declarat, la sosire, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, potrivit Agerpres.

El a menționat că o bucurie pentru delegația venită din România a fost întâlnirea, la Ierusalim, a multor români sosiți din mai multe colțuri ale lumii, pe lângă cei sosiți din țară.

''Ne-am bucurat că pe lângă românii veniți din țară am întâlnit și români veniți de departe, din America, Germania, Italia, Olanda și alte locuri, care s-au rugat împreună cu noi și care au rostit azi, cu multă bucurie, 'Hristos a Înviat!', alături de celelalte rostiri în multe limbi care s-au auzit în Biserica Sfintei Învieri și în preajma Bisericii Sfântului Mormânt. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această binecuvântare și-L rugăm să lumineze cu lumina Sa cea sfântă viața și lucrarea poporului român. Vă dorim sărbători cu bucurie, să le petreceți în lumină, în pace și binecuvântare. Hristos a Înviat!'', a încheiat Timotei Prahoveanul.

Din delegație au mai făcut parte părintele arhimandrit Veniamin, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și părintele arhimandrit Paisie, vicar patriarhal.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului și credincioșilor prezenți la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală de la ora 24.00.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

18 Apr 2020 3327

În Săptămâna Patimilor Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie - „Să căutăm Lumina, să fim fii ai Luminii. Să trăim pentru Lumină şi pentru Înviere“

04 Apr 2018 2699

Imagini de la Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, unde a fost primită Lumina Sfântă (video)

15 Apr 2017 5732

Lumina Sfântă s-a aprins astăzi în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim

15 Apr 2017 2859

Lumina Sfântă de la Ierusalim, la Constanţa. Pe cine a delegat Arhiepiscopia Tomisului să preia Lumina şi cum ajunge în parohii

15 Apr 2017 5902

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

30 Apr 2016 2681

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România mâine

10 Apr 2015 2601

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în RomâniaLa ora 23.25, IPS Teodosie va aduce Lumina din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din Constanța

19 Apr 2014 2989

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge cu întârziere în România din cauza vremii nefavorabile

19 Apr 2014 2891