Luni se dă startul protestelor

Deşi a încercat să împiedice declanşarea protestelor sindicale până în ultimul moment, premierul Emil Boc a avut parte de încă un eşec: acţiunile de protest ale sindicaliştilor, care vor începe cu 20 septembrie, n-au putut fi mediate. "În momentul de faţă, în afară de faptul că premierul este liderul sindical a 22 de milioane de români, nu a putut să ne ofere soluţii", a spus Marius Nistor, preşedintele Spiru Haret.

"Toate măsurile luate de Guvernul Emil Boc au condus la accentuarea stării de sărăcie a salariaţilor din domeniile bugetare şi din mediul privat. În momentul de faţă, în afară de faptul că premierul Emil Boc este liderul sindical a 22 de milioane de români, nu a putut să ne ofere soluţii", a declarat Marius Nistor, la finalul şedinţei de sâmbătă, de la Palatul Victoria, între premier şi sindicalişti. În acelaşi timp, sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi de neacordarea celui de-al 13-lea salariu şi a primelor de vacanţă în 2011. "Premierul ne-a anunţat foarte tranşant că al 13-lea salariu şi primele de vacanţă nu se vor acorda în 2011", a spus Nistor. Concomitent protestelor, adaugă Nistor, la Bruxelles va fi trimisă o delegaţie a sindicaliştilor "pentru a prezenta modul în care decurge dialogul social în România". Nici sindicaliştii de la Cartel Alfa nu sunt mulţumiţi de deciziile Guvernului şi vor să continue protestele. "Am constatat că Guvernul dorşte aceeaşi politică de continuare sau lipsă de responsabilitate administrativă pentru că pe următorii patru ani nu se doreşte combaterea evaziunii fiscale, crede preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Acesta susţine că prin îngheţarea salariului minim Guvernul va impulsiona creşterea evaziunii fiscale. Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor organiza în teritoriu, luni, pichete, urmând ca între 22 şi 27 septembrie să proteste în Piaţa Victoriei, acţiunile fiind doar ale acestei confederaţii chiar dacă iniţial se stabilise să participe toate confederaţiile. Potrivit vicepreşedintelui Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, luni, între orele 10:00 şi 18:00, vor fi organizate acţiuni sindicale în toate judeţele ţării, manifestările având o durată minimă de două ore, iar între 22 şi 27 septembrie în acelaşi interval orar vor ieşi zilnic aproximativ 4000 de oameni în Piaţa Victoriei. Astfel, pe 22 septembrie vor participa federaţiile din sănătate, pe 23 federaţiile din educaţie, pe 24 federaţiile din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar 27 federaţiile din administraţie şi chimie.

Sursa: realitatea.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 602

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 546

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 522

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 743

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 656

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 777

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14177

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 935

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 937