Teroriştii au făcut public un filmuleţ cu românul răpit în Burkina Faso (audio+video)



 
Celula de criză interinstituțională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administraţia Prezidenţială), constituită conform "Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României", aprobată de ședința CSAT din 3 iulie 2013, a luat notă de difuzarea, în 29 august 2015, a unui material video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ. Celula de criză interinstituţională s-a reunit imediat ce materialul video a devenit public, a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic.

Celula de criză interinstituţională studiază în regim de urgenţă autenticitatea materialului video menţionat. Totodată, Celula de criză confirmă că persoana care apare în materialul video este cetățeanul român în cauză. În cazul în care veridicitatea materialului video se confirmă, se poate considera că materialul reconfirmă datele deţinute deja de celula de criză conform cărora cetăţeanul român se află în viaţă şi este în bune condiţii de sănătate.

Familia cetăţeanului român a fost informată cu privire la apariţia materialului video.
Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză mai precizează că, având în vedere specificul acestei operaţii de autentificare, procedurile de verificare pot să dureze.

Autorităţile spun că se fac efoturi pentru eliberarea cetăţeanului român. Celula de criză îşi va continua activitatea în acelaşi regim şi va colabora, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României. Sub coordonarea acesteia, misiunile diplomatice române din regiune sunt în contact permanent cu toate autorităţile competente locale. De asemenea, reprezentanţii Celulei menţin legătura atât cu firma angajatoare, cât şi cu familia cetăţeanului român.

MAE reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia.

sursa foto si video: romaniatv.net
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Ciolacu, despre reîntoarcerea în România a românului răpit în Burkina Faso „Acest lucru a fost posibil prin efortul constant al tuturor instituţiilor româneşti“

09 Aug 2023 928

Klaus Iohannis- „Salut eliberarea cetăţeanului român răpit în Burkina Faso!“

09 Aug 2023 939

Românul răpit de teroriști în urmă cu opt ani în Burkina Faso, recuperat de Statul român

09 Aug 2023 950

MAEComunicat de presă privind eliberarea cetățeanului român răpit în Burkina Faso

09 Aug 2023 696

Ministerul Afacerilor Externe Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Coaliției Internaționale pentru Sahel

19 Mar 2021 2221

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3610

Măcel la o cafenea din Burkina Faso

14 Aug 2017 1957

Autoritățile din Burkina Faso nu au primit nicio cerere de răscumpărare în cazul ostaticului român

02 Nov 2016 1637

Liderul grupării ce îl are pe cetățeanul român a jurat credință Statului Islamic

01 Nov 2016 1989

Ce spune Ministerul de Externe despre românul răpit în Burkina Faso

01 Nov 2016 1941

Românul ţinut ostatic de jihadiștii Al-Mourabitoune cere să fie eliberat

01 Nov 2016 1784

Un fotbalist a suferit un stop cardiac şi s-a prăbuşit pe teren

12 Sep 2016 1563

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul terorist din Burkina Faso

16 Jan 2016 1383

Șapte dispăruți în largul Senegalului după ce un avion de evacuare medicală s-a prăbușit

06 Sep 2015 1654

Precizări de presă în cazul cetăţeanului român răpit în Burkina Faso

30 Aug 2015 1075