MAE, UNICEF și Eurochild invită copiii să își spună părerile în sondajul de opinie „Europa pe care și-o doresc copiii“


Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, UNICEF și Eurochild îi invită pe toți copiii și tinerii din România să își spună părerea în sondajul de opinie online „Europa pe care și-o doresc copiii“, o ocazie inedită de a-și face vocile auzite de către liderii Uniunii Europene, anunţă MAE.

„În contextul european marcat de numeroase provocări şi schimbări, eforturile noastre trebuie îndreptate către construirea unui viitor solid și durabil pentru generațiile viitoare. Din această perspectivă, dar și a faptului că în anul 2019 vom celebra 30 de ani de la semnarea Convenției privind Drepturile Copilului, am considerat că implicarea copiilor și tinerilor în procesul de pregătire și exercitare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este esențială, iar România a introdus deja printre tematicile de interes ale mandatului problematica drepturilor copilului, educația timpurie și accesul la oportunități egale pentru grupurile vulnerabile, creşterea adaptabilităţii tinerilor la provocările pieţei muncii viitorului sau promovarea parteneriatelor între instituțiile publice și mediul asociativ, cu scopul dezvoltării tinerilor ca parteneri de creare a politicilor publice“, a declarat Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.


Rezultatele sondajului dezvoltat de UNICEF și Eurochild pentru copiii și tinerii de pe continentul european vor sta la baza discuțiilor ce vor avea loc în plenul Parlamentului European cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, pe 20 noiembrie 2018, dar și a altor întâlniri la nivel înalt.

„În Uniunea Europeană, 1 din 5 cetățeni este copil sau tânăr. Este esențial ca la dezbaterile care definesc viitorul Europei să participe copiii și tinerii. Ideile lor ar trebui să contribuie la viitoarele politici europene care să le asigure accesul egal la educație, sănătate, integrarea pe piața forței de muncă și o implicare activă în deciziile care le influențează viața. În contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, Guvernul României are oportunitatea unică de a promova la nivel european participarea copiilor“, a subliniat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.

Copiii și tinerii din Uniunea Europeană și nu numai, cu vârsta între 0 și 30 de ani, sunt invitați să răspundă la întrebări pe teme diverse despre școală, societate, viața de familie, preocupări și speranțe, cât și despre viziunile lor asupra viitorului Europei. Sondajul a fost creat de către experți în drepturile copilului și testat cu copiii prin intermediul focus grupurilor.

Completarea lui durează șapte minute. Nu există răspunsuri greșite. Sondajul este deschis până la 21 septembrie 2018. Copiii îl pot completa în limba română pagina http://bit.ly/europacopiilor și în alte 26 de limbi aici: http://www.childrightsmanifesto.eu/europe-kids-want.

În noiembrie 2017, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a angajat să găzduiască în plenul instituției pe care o conduce un eveniment anual prin care este analizată activitatea acesteia în ceea ce privește promovarea drepturilor copilului. Ca urmare a acestui angajament, la 20 noiembrie 2018, președintele Parlamentului European va găzdui prima sesiune plenară la care participă o delegație de aproximativ 400 de copii și tineri. Rezultatele sondajului „Europa pe care și-o doresc copiii“ / „The Europe Kids Want“ vor constitui baza discuțiilor la acest eveniment la nivel înalt. Sondajul este susținut de organizațiile din cadrul Grupului de acțiune pentru drepturile copilului.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 martie 2024

19 Mar 2024 316

MAEUpdate -Din Agenda de lucru a MAE de marți, 19 martie 2024, vă semnalăm

19 Mar 2024 188

MAEParticiparea secretarului de stat Daniela Gîtman la segmentul ministerial din cadrul Forumului Umanitar European

19 Mar 2024 195

MAEDin Agenda de lucru a MAE de marți, 19 martie 2024, vă semnalăm

19 Mar 2024 188

Un grup de 11 cetățeni români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza

18 Mar 2024 448

Ambasadorul Federației Ruse la București, convocat la Ministerul Afacerilor Externe

17 Mar 2024 353

MAEMilițiile Houthi în Marea Roșie

15 Mar 2024 378

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 419

MAEParticiparea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca la vernisajul expoziției organizate de Ambasada Republicii Polone la București, „Polonia – 25 de ani în NATO”

15 Mar 2024 386

MAEPublicarea rezultatelor procesului de selecție pentru Programul de burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu“, ediția 2023 - 2024

13 Mar 2024 381

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică Mathias Cormann

13 Mar 2024 288

MAEDin Agenda de lucru a MAE de marți 12 martie 2024

12 Mar 2024 414

Atenţionare de călătorie în Germania! Greve ale însoțitorilor de bord ai companiei de zbor Lufthansa

11 Mar 2024 585

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 401

MAEConvorbirea telefonică a ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu vice-prim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna

11 Mar 2024 383