Stiri calde

MAE Victor Negrescu - „România folosește exemplele pozitive ale Președințiilor anterioare la Consiliul Uniunii Europene“


Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demarat luni, un program de formare profesională a experților guvernamentali în afaceri europene, utilizând expertiza specialiștilor Președinției Bulgariei la Consiliul Uniunii Europene.

Reuniunea găzduită de Biblioteca Națională a României a beneficiat de prezența directorului Direcției de Coordonare a Afacerilor Europene din cadrul Consiliului de Miniștri al Bulgariei, Petia Vassileva, care a susținut seminarul „Lecții învățate ale Președinției Bulgariei la Consiliul Uniunii Europene“.

Victor Negrescu a felicitat Bulgaria pentru eforturile depuse cu ocazia primei sale Președinții, în care a pus accentul pe nevoia unei colaborări mai strânse cu țările din Balcanii de Vest, dar și a menținerii solidarității blocului comunitar, sub sloganul „Uniți suntem puternici“. De asemenea, ministrul delegat a trecut în revistă principalele dimensiuni ale agendei de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care ţara noastră îl va exercita în primul semestru al anului viitor, precum și evoluția procesului de pregătire la nivel intern.

„Pentru a asigura un start pozitiv și puternic al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, dorim să beneficiem de experiența și să utilizăm exemplele pozitive ale partenerilor care au deținut anterior Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În acest sens, ne-am asumat începând cu 1 iulie 2018 Preşedinţia din umbră, în timpul mandatului Austriei, și menținem o legătură specială cu partenerii bulgari, care vor trimite și alți experți la București, pentru a participa la formarea specialiștilor care vor fi implicați în gestionarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Acest demers este o continuare firească a vizitelor experților estonieni de la începutul anului, care s-au dovedit a fi foarte utile în vederea asigurării condițiilor adecvate exercitării cu eficiență și profesionalism a mandatului nostru“, a declarat Victor Negrescu.


România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotație între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare șase luni.

Sursă foto: Cotidianul

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenționare de călătorie în Croația. Au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt puternic

22 Feb 2019 376

Ministrul Teodor Meleşcanu, prezent la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

18 Feb 2019 320

Reuniune informală a șefilor de protocol din statele membre ale Uniunii Europene. Ce a curpins programul

14 Feb 2019 280

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Cod portocaliu de vânt

14 Feb 2019 341

Expoziţia de pictură Dobrogea în creația „micilor maeștri”, la Muzeul de Artă Constanța

14 Feb 2019 454

Atenționare de călătorie în Belgia. Este anunțată grevă generală în data de 13 februarie 2019

12 Feb 2019 713

Român rănit în accidentul feroviar de lângă Barcelona. Două trenuri s-au ciocnit

10 Feb 2019 445

MAE Atenţionare de călătorie în Norvegia. Cod roşu de avalanşă

10 Feb 2019 373

Atenționare de călătorie în Marea Britanie și Irlanda de Nord!

09 Feb 2019 499

MAE, precizări cu privire la acuzațiile Rusiei la adresa României - „Sistemul anti-rachetă NATO nu are nici o capabilitate ofensivă”

08 Feb 2019 526

Atenţionare de călătorie în Grecia. Sunt anunțate blocaje ale fermierilor pe infrastructura rutieră

05 Feb 2019 302

Atenţionare de călătorie în Grecia. Vor fi închise linile maritime și se mențin codurile de vreme nefavorabilă

05 Feb 2019 468

Întrevederi bilaterale ale ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, în marja celei de-a cincea reuniune ministerială Uniunea Europeană - Liga Statelor Arabe

04 Feb 2019 235

Au trecut 10 ani de la pronunţarea Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie în cauza „Delimitarea Maritimă în Marea Neagră

03 Feb 2019 373

Atenționare de călătorie în Portugalia. A fost emis cod roșu de vânt puternic și agitație maritimă

01 Feb 2019 366