MAI a depus cerere de finanțare din fonduri europene pentru realizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă

Ministerul Afacerilor Interne a depus astăzi cererea de finanțare din fonduri europene pentru realizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă.
 
Potrivit MAI, proiectul se încadrează în implementarea Strategiei naționale în domeniul TIC (Agenda Digitală pentru România) și va răspunde nevoilor cetățenilor pentru înregistrarea evenimentelor de viață.
 
Prin acest proiect se urmărește informatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru înregistrarea și eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă pentru 4 evenimente de viață (naștere, căsătorie, divorț, deces), precum și implementarea suportului necesar dezvoltării și accesării serviciilor electronice ce au la baza informații primare de stare civilă.
 
Astfel, implementarea acestui sistem va conduce la accesarea online a datelor/informațiilor referitoare la procedurile/formularele privind actele de stare civilă, descărcarea on-line și completarea în format editabil a formularelor necesare cererilor pentru eliberarea actelor de stare civilă, încărcarea on-line a unor categorii de formulare necesare emiterii actelor de stare civilă, plata on-line a taxelor aferente, programarea on-line în vederea eliberării documentelor emise la nivelul MAI.
 
Printre alte beneficii oferite de acest sistem se numără și reducerea birocrației prin eliminarea treptată a evidențelor manuale, dar și asigurarea transparenței activităților desfășurate.
 
De asemenea, vor fi digitizate documentele de stare civilă din ultimii 100 de ani.
Informatizarea va reduce numărul de drumuri pe care cetățenii le vor face la ghișee, în contextul în care documentele vor putea fi accesate electronic. În plus, va crește nivelul de securitate al documentelor emise de serviciile de stare civilă.
 
Proiectul are o valoare de aproximativ 34 milioane euro (fără TVA) și va fi implementat pe parcursul a 36 de luni.
 
Parteneri în proiect, alături de Ministerul Afacerilor Interne, sunt Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Comunicațiilor şi Societății Informaționale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 0

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 79

Caz șocant în București „Maestru spiritual” și instructor de yoga, acuzat de trafic de persoane și viol

25 Apr 2024 95

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 373

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 420

Plata pensiilor aferente lunii mai 2024 va fi făcută în avans. Proiectul de Hotărâre ar urma să intre în șeidnța de Guvern de joi

24 Apr 2024 494

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 425

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 368

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 642

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 397

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 364

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 488

#DobrogeaDigitală Medgidia în anul 1879 - „Negustori şi ţărani veneau aici chiar din țări foarte depărtate de Dobrogea“

24 Apr 2024 718

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 470

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 377