MAI distribuie alimente și saci de dormit în județele afectate de inundații

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în zonele afectate de fenomenele meteorologice alimente și alte produse necesare persoanelor evacuate din zonele inundate sau cu potențial inundabil.

Alimentele și produsele de strictă necesitate au fost distribuite în județele Bacău, Buzău, Covasna și Neamț.

În județul Bacău au fost trimise apă, conserve de carne și saci de dormit, după cum urmează:

-        Oituz – 2.000 litri de apă potabilă;
-        Slănic Moldova – 4.800 litri de apă potabilă;
-        Moinești – 4.800 litri de apă potabilă și 200 saci de dormit;
-        Poduri – 2.000 litri de apă și 500 de conserve de carne;
-        Comănești – 50 saci de dormit.

În județul Buzău, în localitatea Chiliile au fost puși la dispoziția autorităților locale pentru a fi împărțiți populației 2.600 de litri de apă potabilă.

În județul Covasna, localitatea Dobârlău, au fost trimise următoarele produse: 260 de pături, 500 litri de apă potabilă, 1170 conserve de carne, 130 de paturi, 130 de saltele și 260 cerceafuri.

În județul Neamț, au fost trimise produse în trei localități. În comuna Trifești 400 de litri de apă potabilă, 300 conserve de carne și 300 conserve din pate de ficat.

În satele Bușmei și Stejaru au fost trimise 1500 conserve de carne, 300 conserve din pate de ficat și 150 saci de dormit.


Produsele puse la dispoziția populației fac parte din stocul rezervelor de stat și sunt alocate ca ajutor umanitar, la solicitarea autorităților locale, în urma evaluărilor preliminare efectuate în teren, în zonele afectate de inundații.

Potrivit MAI, astăzi s-au manifestat efecte ale inundațiilor în 84 de localități din 17 județe (Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vrancea).

Traficul rutier este afectat pe 10 drumuri naționale, 9 drumuri județene și 3 tronsoane de cale ferată.

În comuna Budila din județul Brașov podul feroviar construit peste râul Târlung s-a surpat din cauza unei viituri puternice. Este afectată linia ferată dintre Brașov și Întorsura Buzăului , însă nu sunt trenuri blocate pe această rută.

Aproximativ 400 de persoane din trei sate din comuna Chiliile și un sat din Cănești, județul Buzău sunt izolate rutier după surparea terasamentului unui drum comunal. Petru restabilirea accesului rutier în zonă se lucrează cu utilaje grele, iar activitatea va continua și pe timpul nopții, dacă situația o impune. În aceeași zonă, bazinul de colectare a apei Lacul Mocearu a fost colmatat și apa nu mai poate trece către bazinele de decantare. Jandarmii intervin pentru decolmatarea bazinului care asigură alimentarea cu apă potabilă a comunelor Chiliile și Cănești.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a analizat posibilitatea prealertării pentru evacuare a locuitorilor din Domnești Sat, Ciorani și Călimănești, având în vedere că exista posibilitatea ca digul de pe râul Trotuș, de la Acumularea Călimănești să fie depășit. În urma inspecțiilor efectuate și a analizei de risc, a rezultat că nu se impune prealertarea populației întrucât situația este stabilă și digul rezistă.

Au fost evacuate ori s-au autoevacuat 587 de persoane, care sunt cazate în locații care aparțin autorităților publice locale ori la rude sau prieteni.

Precizăm că dintre cele peste 400 de persoane evacuate preventiv în localitatea Fărcașa, județul Neamț, au rămas evacuate doar 20 de persoane, restul întorcându-se la locuințele lor.

Situația la nivel național este în continuare monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.

De asemenea, din ordinul ministrului Afacerilor Interne, intervențiile din teren sunt supravegheate de prefecții județelor afectate, de inspectorul general al IGSU și de secretarul de stat Raed Arafat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România Nicu Covaci, la ceas aniversar – împlinește 77 de ani!

19 Apr 2024 121

În Constanța CFR face curățenia de primăvară și de minivacanță

19 Apr 2024 134

Airsoft Un hobby plin de acțiune și strategie

19 Apr 2024 141

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 388

București Un tânăr a vrut să-și bată părinții, pentru că nu-l primeau în locuință - a fost reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

19 Apr 2024 195

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 224

Înotătorii de la CSM Constanța adună medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 281

OMD Mamaia Vibrant și Inegalabil – 1 Mai și Paște pe litoralul românesc

19 Apr 2024 282

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 322

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 276

Horoscop pentru vineri, 19 aprilie 2024. Stările de spirit sunt amestecate pentru una din zodii

19 Apr 2024 458

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 435

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 507

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 504

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 518