Stiri calde

MAI distribuie alimente și saci de dormit în județele afectate de inundații

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în zonele afectate de fenomenele meteorologice alimente și alte produse necesare persoanelor evacuate din zonele inundate sau cu potențial inundabil.

Alimentele și produsele de strictă necesitate au fost distribuite în județele Bacău, Buzău, Covasna și Neamț.

În județul Bacău au fost trimise apă, conserve de carne și saci de dormit, după cum urmează:

-        Oituz – 2.000 litri de apă potabilă;
-        Slănic Moldova – 4.800 litri de apă potabilă;
-        Moinești – 4.800 litri de apă potabilă și 200 saci de dormit;
-        Poduri – 2.000 litri de apă și 500 de conserve de carne;
-        Comănești – 50 saci de dormit.

În județul Buzău, în localitatea Chiliile au fost puși la dispoziția autorităților locale pentru a fi împărțiți populației 2.600 de litri de apă potabilă.

În județul Covasna, localitatea Dobârlău, au fost trimise următoarele produse: 260 de pături, 500 litri de apă potabilă, 1170 conserve de carne, 130 de paturi, 130 de saltele și 260 cerceafuri.

În județul Neamț, au fost trimise produse în trei localități. În comuna Trifești 400 de litri de apă potabilă, 300 conserve de carne și 300 conserve din pate de ficat.

În satele Bușmei și Stejaru au fost trimise 1500 conserve de carne, 300 conserve din pate de ficat și 150 saci de dormit.

Produsele puse la dispoziția populației fac parte din stocul rezervelor de stat și sunt alocate ca ajutor umanitar, la solicitarea autorităților locale, în urma evaluărilor preliminare efectuate în teren, în zonele afectate de inundații.

Potrivit MAI, astăzi s-au manifestat efecte ale inundațiilor în 84 de localități din 17 județe (Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vrancea).

Traficul rutier este afectat pe 10 drumuri naționale, 9 drumuri județene și 3 tronsoane de cale ferată.

În comuna Budila din județul Brașov podul feroviar construit peste râul Târlung s-a surpat din cauza unei viituri puternice. Este afectată linia ferată dintre Brașov și Întorsura Buzăului , însă nu sunt trenuri blocate pe această rută.

Aproximativ 400 de persoane din trei sate din comuna Chiliile și un sat din Cănești, județul Buzău sunt izolate rutier după surparea terasamentului unui drum comunal. Petru restabilirea accesului rutier în zonă se lucrează cu utilaje grele, iar activitatea va continua și pe timpul nopții, dacă situația o impune. În aceeași zonă, bazinul de colectare a apei Lacul Mocearu a fost colmatat și apa nu mai poate trece către bazinele de decantare. Jandarmii intervin pentru decolmatarea bazinului care asigură alimentarea cu apă potabilă a comunelor Chiliile și Cănești.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a analizat posibilitatea prealertării pentru evacuare a locuitorilor din Domnești Sat, Ciorani și Călimănești, având în vedere că exista posibilitatea ca digul de pe râul Trotuș, de la Acumularea Călimănești să fie depășit. În urma inspecțiilor efectuate și a analizei de risc, a rezultat că nu se impune prealertarea populației întrucât situația este stabilă și digul rezistă.

Au fost evacuate ori s-au autoevacuat 587 de persoane, care sunt cazate în locații care aparțin autorităților publice locale ori la rude sau prieteni.

Precizăm că dintre cele peste 400 de persoane evacuate preventiv în localitatea Fărcașa, județul Neamț, au rămas evacuate doar 20 de persoane, restul întorcându-se la locuințele lor.

Situația la nivel național este în continuare monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.

De asemenea, din ordinul ministrului Afacerilor Interne, intervențiile din teren sunt supravegheate de prefecții județelor afectate, de inspectorul general al IGSU și de secretarul de stat Raed Arafat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi români, arestați în Italia. Au spart mai multe baruri și tutungerii. Cum procedau

23 Feb 2019 197

Bărbat, reţinut pentru mai multe infracţiuni de viol. Cine a sesizat poliția

23 Feb 2019 512

Ofertele educaționale ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, prezentate în cadrul campaniei de promovare a Forțelor Navale în județul Vrancea

23 Feb 2019 455

Pe cine va avea de înfruntat Simona Halep la Indian Wells

23 Feb 2019 534

Marfa ajungea în cluburile din București Captură record a polițiștilor antidrog! Kilograme de droguri de mare risc, confiscate. Percheziții și la Constanța

23 Feb 2019 966

Revista presei locale

23 Feb 2019 500

O societate condusă de libanezi domiciliaţi în Constanţa şi-a revocat administratorul

23 Feb 2019 496

Editorial Vine, vine primăvara electorală! Alegerile europarlamentare, un test pentru prezidenţiale

23 Feb 2019 386

Tragedie în Mamaia! Familii distruse după un teribil accident. Judecătorii au luat o primă decizie (video)

23 Feb 2019 702

Declaraţie de avere - Corina Valentina Hagi, consilier la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

23 Feb 2019 447

Schimbări în Consiliul de Administraţie al BTT Perla Costineştiului. Cine sunt administratorii numiţi

23 Feb 2019 756

Municipiul Constanţa, sub atenționare cod galben de vreme rea. Mai multe sărăriţe, pregătite să intervină (galerie foto)

22 Feb 2019 936

Şedinţă a Consiliului local al municipiului Constanţa la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa. Mai multe proiecte pe ordinea de zi

22 Feb 2019 439

Panourile publicitare din Constanţa, „victime“ ale vântului. Cum arată două astfel de panouri (galerie foto)

22 Feb 2019 447

Pericol pe autostrăzi. Mai mulţi şoferi drogaţi depistaţi în trafic de poliţişti. Ce măsuri au aplicat oamenii legii

22 Feb 2019 623