Stiri calde

Mai multe percheziții au fost efectuate, săptămâna trecută, la Constanța. Firme, cercetate pentru evaziune fiscală

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 19 iulie, poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat mai multe percheziții, în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În cauză se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, fiind puse în executare 79 de mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 79 de societăți comerciale, dintre care 69 se află în județul  Constanța, iar alte 10 în județele Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și municipiul București.
 
La efectuatea perchezițiilor au participat 128 de polițisti din Constanţa și 20 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov, precum și colegi din cadrul polițiilor sectoarelor 1, 2 și 3 București.

Din investigații a reieșit că este vorba despre 3 societăți tip fantomă, care ar fi furnizat doar facturi false pentru materiale de construcții, unor societăți care, la rândul lor, le-ar fi înregistrat sub forma unor achiziții fictive, prejuduciind în acest fel bugetul de stat. De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 7.000.000 lei.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.
Poliţiştii din Constanţa au beneficiat și de sprijinul colegilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și București.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitarea omului de afaceri Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, amânată pentru 2019

17 Dec 2018 606

Legături cu Dosarul Motorina Constanţa. Patru oameni de afaceri au fost condamnaţi. Judecătorii vorbesc despre un prejudiciu imens (document)

15 Nov 2018 2475

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Prejudiciul depășește 3 milioane de lei

14 Nov 2018 464

Ce cauțiune s-a stabilit pentru Cristi Borcea, dus la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală

02 Nov 2018 343

Cristian Borcea, la DIICOT pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală

02 Nov 2018 603

UPDATE. Percheziţii DIICOT la Constanţa. Cine sunt cei vizaţi de anchetă (document)

02 Nov 2018 1822

Fosta soţie a lui Dan Adamescu reținută pentru evaziune fiscală. Ce au stabilit anchetatorii. Valoarea prejudiciului este de zeci de milioane de lei

10 Oct 2018 500

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu uriaş

04 Oct 2018 458

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală. Prejudiciu, de peste 3,7 milioane de lei. Suspecții acționau și în Constanța

08 Aug 2018 625