UPDATE 2 Mai mulţi preoţi din Constanţa cer demiterea Arhiepiscopului Tomisului. Aceştia spun că în loc de salarii au primit lumânări (video+document)

Fețele bisericești au transmis o scrisoare deschisă prin care îi anunță pe membrii Sfântului Sinod al BOR că nu mai pot îndură să fie umiliți, mai ales că, susțin ei, de ani buni își primesc salariile în lumânări și alte obiecte bisericești.
 
Puși în față acestor acuzații, reprezentanții Arhiepiscopiei spun că, cel mai probabil, grupul este format din preoți pedepsiți. 
 
Preoții contestatari susțin că și-au format un grup de rezistență de teamă unor represalii care ar putea veni din partea lui IPS Teodosie.  Ei au cerut prin intermediul unei scrisori deschise înlocuirea înaltului prelat.
 
Solicitarea a fost transmisă Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, și membrilor Sfântului Sinod. La rândul lor, reprezentanții Arhiepiscopiei spun că scrisoarea este, cel mai probabil, operă unor preoți pedepsiți în trecut.
 
Pe de altă parte, prelații afirmă că nu și-au mai primit salariile de luni bune, iar atunci când erau chemați la Arhiepiscopie primeau de fapt bunuri bisericești cum ar fi lumânări.
 
Reacția Arhiepiscopiei este că toate aceste acuzații sunt inventate.
 
IPS Teodosie se află sub control judiciar, după ce procurorii DNA l-au acuzat că a luat mită 500 de euro de la un alt preot, dar și pentru că ar fi încasat ilegal 300 de mii de euro din fonduri europene pentru fermă Nazarcea, aflată în paragină.
 
IPS Teodosie va participa pe 28 şi 29 octombrie la întâlnirea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta este forul care poate decide înlocuirea înaltului ierarh.
 

 sursa: stirileprotv.ro

UPDATE 2, 26 octombrie


Arhiepiscopia Tomisului a trimis, într-un comunicat de presă, precizări cu privire la „acuzarea IPS Teodosie, că n-ar da salarii preoților, ci lumânări“, pe care le puteţi citi accesând linkul Arhiepiscopia Tomisului face precizări cu privire la salariile preoţilor

UPDATE 1:
Redacţia ZIUA de Constanţa a intrat în posesia scrisorii-document elaborată de asociaţia Pitirim Călugărul şi Rezistenţa de la Tomis. Textul integral poate fi citit în secţiunea Documente a acestui material.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

NEAGU MARIANA

26 Oct, 2016 13:30

Ce inseamnă ... domnule Preot TĂNĂSESCU ....Sfânta treime ... pentru Dv.? De ce pe catapeteasma Bisericii în care ''slujiți'' ,renovată , NU MAI APARE '' Sfânta TREIME '' !? Noi ,creștinii cui am ajuns SĂ NE INCHINĂM , CARE E BAZA ORTODOXIEI !?Am impresia că luându-vă prea mult cu politica ...a-ți uitat de cele sfinte !

GIXI

25 Oct, 2016 22:03

Au dreptate baietii, stiu chestia asta de la un preot tanar care slujeste undeva in judet. inca de acum cativa ani povestea ca NU ARE SALARIU, ci primeste lumanari si tiparituri bisericesti pe care trebuie sa le vanda enoriasilor pentru a-si scoate salariul. E MULT PUTREGAI IN PAROHIA LUI TEODOSIE!!!!

Articole asemanatoare

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 452

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 497

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 484

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1232

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 784

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1381

​Începutul Postului Mare și praznicul Bunei Vestiri Programul Arhiepiscopului Tomisului, în perioada 17-25 martie

16 Mar 2024 871

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului, cu ocazia Sfinților Mucenici și comemorării luptătorilor anticomuniști din România

09 Mar 2024 565

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 547

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 527

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 544

Mesajul lui ÎPS Teodosie pentru credincioșii care l-au susținut (VIDEO)

01 Mar 2024 1056

ÎPS Teodosie nu face niciun comentariu asupra deciziei Sfântului Sinod, ci se pregătește de Postul Mare(FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1382

Oficial de la Patriarhia Română ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat cu dojană sinodală scrisă

29 Feb 2024 1113

Surse Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, atenţionat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Român

29 Feb 2024 778