Stiri calde

Mai mulți primari din județul Constanța au primit diplomă de excelență „Primari de cinci stele“ în cadrul ACoR. Cine sunt cei premiați

În perioada 18 – 21 februarie 2018 se desfasoară la București, Hotel Rin Grand, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul are un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României.

Deschiderea oficială a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale - „Centenarul Marii Uniri de la 1918” va fi asigurată de ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU.
În cadrul Adunării generale a A.Co.R., domnul academician Emil-Răzvan THEODORESCU a sustinut o alocuțiune dedicată prezentării importanței Marii Uniri din anul 1918 pentru istoria României.
Cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. are  loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membrii ai Corpului Profesional al Secretarilor comunelor din Romania, membrii ai Guvernului Romaniei,

Reprezentanti ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Asociației Chineze de Prietenie Internațională a Orașelor (CIFCA) Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentat de Secretarul general al European Alliance Group, domnul Micheal Ó CONCHUIR.

Filiala județeană Constanța a Asociației Comunelor din România este reprezentată de doamna ec. Mariana Gâju, în calitate de președinte, alături de primarii comunelor: Agigea, Castelu, Chirnogeni, Crucea, Gârliciu, Grădina, Lumina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Siliștea, Târgusor, Topraisar, Tuzla și Vulturu.

La lucrări participă președintele Corpului Profesional al secretarilor, filiala Constanța, domnul jr. Daniel-Sorin Nicolae și secretarii unităților administrativ teritoriale, membrii ai corpului profesional al secretarilor comunelor din România.

Lucrările Adunării Generale vor include subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor, conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție.

De la nivelul județului Constanța sunt premiați primarii urmatoarelor comune : Amzacea, 23 August, Castelu, Costinești, Crucea, Cumpăna, Chirnogeni, Gârliciu, Mihai Viteazu, Siliștea, Topraisar.

Tot in cadrul Adunarii Generale se conferă trofeul si diploma „Nicolae Sabău”, ordinul si diploma „Corneliu Leu”, ordinul trofeul si diploma „Ivan Patzaichin”, trofeul si diploma „Zetea”. Din judetul Constanta au fost nominalizate pentru aceste premii comunele Horia si Agigea.

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean a scos la licitaţie lucrările de proiectare pentru Edificiul Roman cu Mozaic

04 Mar 2019 735

Ministerul Finanțelor Publice alocă 2 miliarde de lei pentru programul „Prima casă”

19 Feb 2019 425

AOR, ACoR şi AMR solicită ministrului Finanţelor să renunţe la îngheţarea angajărilor în administraţia locală

08 Dec 2018 519

Ce au decis polițiștii, în cazul șoferului responsabil de accidentul mortal, de la trecere de pietoni din Suceava

14 Nov 2018 842

Discuții pe tema proiectelor cu finanțare prin PNDL și POR, la Adunarea Generală a ACoR Tulcea

20 Mar 2018 587

Luptător la Keru Kento Constanţa Mădălin Crăciunică, înfrângere la gala internaţională de la Imola. Ce au declarat „Micul Bonjasky“ și antrenorul său

06 Mar 2018 1264

Peste 500 de primari de comune din țară participă la a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România

18 Feb 2018 1399

Doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare Bogdan-Florin Chiriluță a bătut palma cu procurorii DNA Constanţa

08 Oct 2017 3933

Primarul Mariana Gâju, un nou mandat în fruntea Consiliului Director al Filialei Constanţa a AcoR (galerie foto)

04 Oct 2017 2003

Editorial Salariile majorate readuc „fonciirea“ în satele din România!?

28 Sep 2017 1732

Consiliul Director al Filialei Constanţa a ACoR, întrunit în şedinţă la Primăria Cumpăna. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

08 Jul 2017 1865

AOR şi ACoR au spus „pas“ Prefectura Constanţa propune modificări la Legea 544/2001 (document)

29 Jun 2017 2853

Asociaţia Comunelor din România, pact pentru autonomie locală

21 Feb 2017 3841

O femeie a fost găsită inconştientă de pompierii ISU într-un apartament de pe bulevardul Mamaia

05 Jan 2017 906

Premieră internaţională. Mariana Gâju aleasă vicepreşedinte al Consiliului Comunelor şi Regiunilor din Europa

13 Dec 2016 2482