Mâine, sărbătoare mare pentru creştin-ortodocşi! Este prăznuită Sfânta care nu l-a lăsat la greu pe Iisus

Sărbătoare  mare mâine în calendarul creştin-ortodox! Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, dar şi Apostolii sunt sărbătoriţi în fiecare an pe data de 22 iulie de către creştin-ortodocşi.  

Astfel, femeile mironosițe, care au stat lângă Mântuitorul Hristos în timpul Sfintelor Sale Patimi, când era părăsit chiar de cei mai apropiați, sunt prăznuite de Biserică, împreună, în a treia duminică după Învierea Domnului, relatează realitatea.net


Despre Sfânta Maria Magdalena
Maria Magdalena era din seminția lui Neftalim, din Magdala Galileei, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret, între orașele Capernaum și Tiberiada. Evanghelistul Luca notează că Iisus Hristos a izbăvit-o de șapte demoni, moment din care s-a alăturat celor ce-L urmau în propovăduirea Sa, scrie realitatea.net

Maria Magdalena a fost prezentă la punerea Domnului în mormânt "Și Iosif, luând trupul, l-a înfășurat în giulgiu curat de in, și l-a pus în mormântul nou al său, pe care-l săpase în stâncă, și, prăvălind o piatră mare la ușa mormântului, s-a dus. Iar acolo era Maria Magdalena și cealaltă Marie, șezând în fața mormântului" (Matei 27—59, 60, 61).

Când a fost pecetluit mormântul, femeile mironosițe s-au întors în cetate împreună cu Iosif și Nicodim, numai Maria Magdalena și cealaltă Marie, Născătoarea de Dumnezeu, au rămas lângă mormânt, șezând în preajmă.  După odihna sabatului, dintre toate femeile mironosițe care s-au întors la mormântul Mântuitorului, unde au primit vestea Învierii Sale, Sfânta Maria Magdalena este singura care a revenit aici de patru ori.

Sfintele Evanghelii relatează cum în zorii acelei zile, a Învierii Domnului, Maria Magdalena a fost încredințată să nu-L mai caute pe Cel viu între cei morți: "...De ce căutați pe Cel viu între cei morți? Nu este aici, ci S-a sculat. Aduceți-vă aminte cum v-a vorbit, fiind încă în Galileea" (Luca 24 — 5, 6).

Tradiția arată că Maria Magdalena a înfăptuit misiune apostolească de propovăduire a învățăturii creștine în Biserica primară, făcând călătorii misionare în Egipt, Fenicia, Siria, Galia și chiar la Roma. A trecut la cele veșnice la Efes, fiind îngropată la intrarea într-o peșteră. Sfintele sale moaște au fost strămutate la Constantinopol de către împăratul bizantin Leon al VI-lea Filosoful, pentru a fi așezate în ctitoria sa, Mănăstirea "Sfântul Lazăr".

De precizat că mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena se găsește în prezent la Mănăstirea Simonopetra din Muntele Athos.

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie, diseară, la mănăstirea Dervent

20 Jul 2020 1895

IPS Teodosie despre motivul pentru care Sfânta Mironosiță Maria Magdalena este considerată întocmai cu Apostolii

24 Jul 2019 1586

Regina Elisabeta, prima apariție publică în 2017

08 Jan 2017 3755

Două sfinte sunt pomenite azi de credincioși. Mii de românce le poartă numele. Cui spunem La mulți ani

22 Jul 2016 3103

Mii de oameni stau în frig la racla Sfintei Parascheva

11 Oct 2015 1880

Coadă de doi kilometri la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

10 Oct 2015 2755

Un nou lăcaş de cult pentru credincioşii din Lumina Se lucrează la fundaţia bisericii cu hramul Sfânta Maria Magdalena

08 Oct 2014 2544