Mama premierului grec este îngrijorată

Premierul grec Alexis Tsipras, care a fost nevoit să facă recent compromisuri majore pentru a evita ieșirea țării sale din zona euro, este frământat, după cum a declarat mama sa unei publicații locale. ”În ultima vreme, Alexis nu mai mănâncă, nu mai doarme, dar nu are de ales, pentru că are o datorie de îndeplinit față de poporul care i-a acordat încrederea. Îl văd foarte rar. De la aeroport merge direct la Parlament. Nu are timp nici măcar să-și vadă copiii, deci cum ar mai putea să mă vadă și pe mine?”, spune îngrijorată mama sa, Aristi Tsipras - în vârstă de 73 de ani - într-un interviu acordat săptămânalului Parapolitika.
Tânărul premier grec, în vârstă de 40 de ani, a trecut prin câteva săptămâni extrem de dificile, el fiind nevoit să înfrunte deopotrivă intransigența partenerilor din zona euro cât și aripa ostilă din propriul său partid (Syriza, stânga radicală), mai mulți membri ai formațiunii acuzându-l că a "capitulat" în fața creditorilor internaționali și că a făcut acestora numeroase concesii pentru a încheia un nou acord de asistență financiară, scrie Agerpres.
Prin acest acord Grecia a acceptat noi măsuri de austeritate, deși populația s-a pronunțat la referendumul de pe 5 iulie împotriva austerității. La ședința de joi a parlamentului, convocată pentru a aproba acordul, Tsipras a părut vizibil obosit, în timpul dezbaterilor sprijinindu-și fruntea cu mâna. El a spus în fața deputaților greci că nu crede în textul pe care l-a semnat, dar îl va aplica pentru a evita un "dezastru".

Sursa foto: en.enikos.gr
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.