Mâna dreaptă a lui Helmuth Duckadam a fost salvată

„Eroul de la Sevilla“ a reuşit să treacă cu bine de cea de-a patra intervenţie chirurgicală complicată pe care o suportă în ultimii 26 de ani.

Helmuth Duckadam a reuşit să treacă cu bine şi peste ultima operaţie suferită, care a durat aproape nouă ore! 
Ieri, fostul mare portar al Stelei a reuşit să se dea jos din pat şi să mănânce ceva.  „Se simte bine, a trecut noaptea cea mai grea, dimineaţă a reuşit să mănânce ceva uşor, suntem mulţumiţi şi încrezători. Sigur va mai sta încă o săptămână la Terapie Intensivă, iar apoi va fi mutat într-un salon. Dacă nu vor fi alte complicaţii, Helmuth îşi va putea folosi mâna dreaptă în mod normal. Am primit foarte multe mesaje şi telefoane, le mulţumesc tuturor prin intermediul dumneavoastră", a spus soţia lui Duckadam, Alexandra, pentru „Adevărul". 
Recuperarea va dura câteva săptămâni
Medicii sunt optimişti în privinţa evoluţiei postoperatorii a „Eroului de la Sevilla". Operaţia, care a fost efectuată de către o echipă condusă de medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial. 
„A fost o operaţie lungă, dificilă. Am scos toate improvizaţiile care au fost făcute la nivelul membrului superior. A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism absolut gigant şi nişte stenturi trombozate şi puse în poziţii nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operaţie dificilă tehnic. Nu se putea face altfel decât din aproape în aproape, pentru că totul era fibrozat, stenozat. Am încercat să rezolvăm radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat", a explicat medicul Brădişteanu. 
A existat riscul să-şi piardă braţul drept
Diagnosticul pus iniţial de medici în cazul Duckadam a fost insuficienţă arterială acută la braţul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă aşa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. 
sursa: adevarul.ro

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neptun UM 01769 Comunicații Bacău, campioana turneului „Cupa Camarazii LMP“. Ce premii a înmânat Helmuth Duckadam (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Sep 2023 1800

Neptun La „Cupa Camarazii LMP“ participă și echipa militarilor din Muntenegru. Helmuth Duckadam, invitat de onoare (GALERIE FOTO)

14 Sep 2023 1234

Tragedie în familia lui Helmuth Duckadam. „Eroul de la Sevilla”, în doliu

17 May 2021 3967

Sunt timid, dar avansez! (galerie foto)

02 Oct 2020 5600

„A fost frumos!“ Helmuth Duckadam și-a dat demisia de la FCSB. Ce mesaj a transmis

14 Jun 2020 2671

Poker, ce reguli presupune jocul inteligenței

16 May 2019 7810

FCSB - FC Viitorul. Cristian Bivolaru i-a dat replica lui Duckadam „Trebuie să caute cauzele în altă parte, nu în «foamea de bani»“

07 Mar 2018 1918

Trei militari români răniți în Irak și Afganistan vor primi titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului București“

22 Nov 2017 4610

Municipalitatea şi-a dat acordul pentru un bloc de zece etaje ridicat de Sorin şi Anabela Munteanu Helmuth în Tomis Plus

06 Jun 2016 3280

A fost solicitat acordul de mediu Bloc de zece etaje, ridicat de Sorin şi Anabela Munteanu-Helmuth în cartierul Tomis Plus

17 Mar 2016 3800

Există zvonul că stadionul Ghencea ar urma să fie demolat

01 Feb 2016 3051

Certificatul de urbanism a fost deja semnat În cartierul Tomis Plus va „răsări” un bloc de zece etaje

23 Jan 2016 3455

Rezultate la Junior's Cup Izida Helmuth Duckadam a premiat performerii de la Academia Hagi și FC Farul (galerie foto)

03 Jul 2015 2743

Ponta se implică în războiul dintre Steaua şi Armată

25 Feb 2015 1940

Dana Savuica, artista in cafea pentru sot si prietenul Helmuth Duckadam

09 Dec 2014 1823