Stiri calde

Managerii de la Spitalele "Bagdasar Arseni" și "Prof. dr. Al. Trestioreanu", suspendați din funcții

Ministerul Sănătății (MS) a postat astăzi pe Facebook un anunț potrivit căruia în urma arestării preventive a managerilor de la Spitalul "Bagdasar Arseni" și de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu", acestora le-au fost suspendate contractele de management, iar în perioada următoare vor fi numite conduceri interimare în cele două unități medicale. MS subliniază că art.13 din contractul de management prevede că acesta se suspendă de drept și în cazul în care managerul este arestat preventiv, în condițiile Codului de procedură penală"
 

"Cu alte cuvinte, cele două contracte de management sunt deja suspendate din momentul în care judecătorii au dispus arestarea preventivă. Respectând prevederile legale, urmează numirea unui management interimar", se mai menționează în precizarea MS.

 
Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', și Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, conform deciziei pronunțate ieri de Tribunalul București. Cei doi au fost reținuți joi de procurorii DNA, fiind acuzați că au luat mită pentru a asigura derularea unor contracte de achiziții.
 
Dan Straja este acuzat că, în perioada 1 - 8 mai 2015, în calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, ar fi primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro. Banii reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).
 
La rândul său, Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", este acuzat că ar fi primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a unor contracte.
 
Banii primiți ca mită de cei doi medici au fost ascunși în reviste, care de cele mai multe ori le-au fost înmânate în autoturismele personale sau ale mituitorilor, se arată în referatul DNA.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.