UPDATE 300 de spitale sunt verificate de procurorii DNA. Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” a fost reținut de DNA

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', a fost reținut, în urmă cu puțin timp, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Este vorba despre dosarul în care au fost efectuate percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice.
 
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului
 
PĂLTINEANU BOGDAN, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie  „Ana Aslan”,  în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul  Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie  „Ana Aslan”,  în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei.
 Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).
 
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 10 iunie 2016, inculpatul Păltineanu Bogdan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

UPDATE, ora 18.32:

Potrivit televiziunilor naționale, 300 de spitale sunt verificate în acest moment de procurorii DNA. Procurorii anti-corupție cercetează modul în care au fost atribuite contractele dintre unitățile medicale și firma Hexi Pharma, care a aparținut lui Dan Condrea, potrivit evz.ro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Manageri la instituţii medicale, trimişi în judecată de DNA

03 Aug 2016 1829